Att Liechtenstein skulle mäkta med 6 hörnor trodde jag inte men det är bara att ta tacka och ta emot och vi kunde återigen rätta ett hörnspel. Nu riktar jag in mig på innebandy och herrarnas högsta liga, SSL.

Helsingborg tar emot Team Thorengruppen som gjort det klart godkänt när man snart summerar första halvan av säsongen. Helsingborg ligger på en femte plats med 20 poäng, medan Thorengruppen spelat ihop 12 poäng och det är även den placeringen man har inför det här mötet.

Lagens tre senaste matcher:

Storvreta-Helsingborg 6-2
Helsingborg-Pixbo 10-3
Helsingborg-Falun 3-3

Mullsjö-Thorengruppen 7-4
Thorengruppen-Dalen 0-5
Thorengruppen-Linköping 6-5 efter sd

Jag gillar verkligen vad jag ser hos laget från Skåne. Man har en bra mix med massvis av rutin i form av legendaren Mika Kohonen samt Kivilehto m.m. men har även några målskyttar där Johnsson sticker ut mest. Sen har man unga lovande spelare som har tagit nästa kliv i utvecklingen. Jag tycker att man på allvar kan börja räkna in Helsingborg som ett möjligt finallag i vår. Spelschemat har varit tufft i dom senaste omgångar när man mött dom andra topplagen. Men spelet ser mycket fint och förtjänade att få minst en poäng mot Storvreta i förra omgången.

Nykomlingen Thorengruppen spelar bra efter det material man har i truppen. Tycker man ser att man har börjat släppa lite på tyglarna nu och blir allt mer fantasifulla i anfallsspelet. Det leder till att man också gör mer mål framåt men som oftast släpper man också mer bollar i egna nätet. I dom senaste 6 matcherna som man spelat har det gått över den här lina 5 utav dom. Det är bara i derbyt mot Dalen som man blev nollade och förlorade med 5-0.

Det finns två alternativ om man är inne på samma spår som jag är när det gäller den här matchen. Det är överspelet som jag väljer men finns också handikappspel på Helsingborg. Det som gjorde att jag valde överspel var för att man tycks se att man lätt blir avslappnad i vissa stunder om man det börjar gå lite för lätt i första perioden. Ett exempel på det är när Helsingborg spelade hemma mot Warberg för några veckor sedan. Man ledde med 7-0 när mer än halva matchen var spelad. Man slappnade av men var tillräckligt skickliga för att vinna den matchen och siffrorna skrevs till 9-7. Thorengruppen är inte heller ett lag som har blivit överkörda i någon match utav oftast med bra men inte riktigt räcker till i 60 minuter.

Ett taggat Helsingborg efter landslagsuppehåll ska kunna lösa nästan den här linan själva om man känner för det. Men vi bör få lite hjälp med målproduktionen även från bortalaget i den här matchen.

Jag spelar Ö9,5 mål hos bet635 med 5/7u.

This is the stats tab
This is the post tip