West Ham vann igår men tyvärr så gick inte chansningen in då man inte gjorde mål i första halvlek. Nya tag idag och blickar först mot innebandy och herrarnas SSL. Efter ett VM-uppehåll nu ska man spela ikapp alla matcher vilket innebär en massa matcher från med nu till slutspelet drar igång.

Helsingborg att vinna hemma spelas till över dubbla degen.

Helsingborg på hemmaplan är en svår nöt att knäcka även om man är serieledare och heter Växjö.
Man får gå tillbaka till den andra omgången i höstas för att hitta den enda förlusten man har på hemmaplan. Den kom mot Sirius efter sudden. Sen har spelat 3-3 mot Falun men resterande är vinster. Hade en hel del som har spelat VM både för Sverige och Finland men det ser jag mer som positivt än negativt. Inte många matcher som lagen behövde ta ut sig utan det började först i semifinal för dom båda lagen. Mika Kohonen som börjar bli till åren fick inte spela alls mycket i finalen så kroppen mår troligtvis bra och det behövs när spelschemat ser ut som det gör.

Växjö har jag hyllat förr här men idag tror jag man får vända hem med en förlust. Man har redan spelat en match efter uppehållet men det blev en förlust mot Linköping efter sudden på bortaplan. Man leder som sagt serien men har spelat mer matcher än andra lag och vinner dom andra topplagen så kan man ligga 4:a då t.ex. Helsingborg kan gå om idag vid en vinst för skåningarna.

Att det här kommer bli en jämn match känns troligt men Helsingborg på hemmaplan känns ändå ett nummer för stort för Växjö. Som jag ser det så passar inte Helsingborg till hur Växjö gärna vill spela. Helsingborg har inga problem med att dra ner på tempot och bara rulla iväg lite tid. Växjö möter hellre t.ex. Falun som hela tiden vill framåt och är beredda att blotta sig bakåt. Lagen möttes i premiären och då slutade det med en 6-2 vinst för Helsingborg.

Mina odds hade vi fått 1,70 på raka ettan och då känns 2.05 bra värde i att plocka hos Nordicbet med 4/7u.

Uppdatering:
Jesper Sankell är avstängd till den här matchen. Han gjorde en väldigt ful tackling i veckan mot Linköping och är under utredning vilket gör att han stängs av idag. Jätteavbräck för Växjö då han ledar den interna poängligan och är tillsammans med Ahlroth dom två bästa offensiva krafterna.
Med denna information för att jag lägger till 2 units ytterligare och blir nu 6/7u totalt.

This is the stats tab
This is the post tip