Ca en månad sen jag delade med mig av ett spel men nu börjar vi verkligen närma oss slutet av säsongen och då hittar vi flera motivationsspel. Har kikat runt på sunda vinnare i helgen och har fastnat för en i den norra Allsvenskan.

Gävle GIK - FBC Uppsala @1,95 Nordicbet Spelstopp 17:00

FBC Uppsala, en klubb i kris eller kris i klubb. Säg vad ni vill, men kaos i denna klubb är det. Laget som inledde strålande i höstas har nu rasat fullständigt. Från toppen ända ner till bottenträsket. Efter senaste tidens nedgångar har nu ledningen i FBC Uppsala hoppat av. Coachningen i laget har nu övergått till rena Kalle Anka-klassen.

Uppsala gjorde en bedrövlig insats senast hemma mot Mora och förlorade med hela 6-11. Sanningen är att man inte är bättre än så här. Man har gjort flera bedrövliga resultat senaste tiden och jag tror stenhårt på att laget spelar division 1 nästa säsong.

Gävle har nu guldläge att kunna komma över strecket efter en bra insats senaste tiden. Stor del av detta har två grabbar stått för. Poängkungen i norra serien Billys Nilsson(32+20) och Jesper Lundgren (22+22). Man har en bättre bredd i truppen där flera kliver in och producerar. Ett bra exempel är derbyt mot Alba där Billy Nilsson blev hårt uppvaktad men då kunde istället andra som Johan Andersson kliva fram och ösa in poäng.

Läget inför match är spänt. FBC innehar den sista säkra allsvenska platsen med 24 inspelade poäng. Gävle har samma poäng men sämre målskillnad, vilket innebär att laget ligger under strecket.

Ser Gävle som givna favoriter denna match och skulle värdera detta spel själv till ca 1,65. Gävle krossade Uppsala i höstens möte med 5-10. Billy Nilsson är glödhet nu. Gävle spelas md medelinsats till 1,95 hos Nordicbet .

This is the stats tab
This is the post tip