Att Helsingborg ska vinna med minst 2 mål mot Höllviken i Skånederbyt spelas.

Lagens tre senaste matcher:

Falun-Höllviken 7-6
Höllviken-Växjö 2-8
Dalen-Höllviken 6-5 efter sd

Helsingborg-Thorengruppen 8-1
Storvreta-Helsingborg 6-2
Helsingborg-Pixbo 10-3

Höllviken har jag sett väldigt många gånger den här säsongen. Man var så nära att ta poäng mot giganterna Falun på bortaplan senast men en snöplig förlust med 7-6, efter att ha släppt in i slutminuterna. Man gjorde det väldigt bra men Falun var inte alls på något bra spelhumör. Falun saknade tre av sina bästa spelare och det syntes. Matchen innan där så åkte man på en förlust på hemmaplan med hela 8-2 mot Växjö.

Helsingborg övertygade sist mot den andra nykomlingen Thorengruppen med 8-1. Spelade tyvärr överspelet i den matchen istället för handikappspel på Helsingborg. Nu blir det istället ett handikappspel på Helsingborg. Många som övertygar mig just nu i det här laget. Nordgren som precis blivit uttagen till VM om några veckor är i lysande form. Johnsson är också i strålande form och ligger just nu tvåa i poängligan. Att han inte får chansen i VM tycker jag känns väldigt konstigt. Hade varit en utmärkt joker att ha i det laget. Men inte jag som bestämmer så nu kan han istället lägga all fokus på Helsingborg.

Helsingborg ska vara normalt vara någon klass för bra för nykomlingen Höllviken. Nu har Helsingborg även en fin form där man som sagt slog den andra nykomlingen med 8-1 på hemmaplan. Att det här är ett derby ser jag bara som positivt. Kan annars bli att man tar uppgift lite för lätt och inte är med i matchen när man är det bättre laget på pappret. Derbyn vill man alltid vinna och kunna säga att man är bäst i Skåne.

Jag spelar Helsingborg -1,5 @1.90 hos bet365 med 5/7u.

This is the stats tab
This is the post tip