2. IBF Falun 9-1-4 +38 28p

---
12. IK Sirius IBK 3-5-6 -13 15p



Tabellmässigt ska det bli en promenadseger för Falun här. Jo, det kan jag väl hålla med om. Men att vi ska få se siffror som 14-1 och 17-2 som man haft mot AIK och Karlstad tror jag inte på.



Linan 12,5 är en mållina som Sirius gått över en endaste gång på 15 omgångar. Då blev det 13 mål. Så 1/15 har gått över. 14 under.



Lagen möttes i premiären i splitternya IFU Arena. En match Falun vann med trygga 7-4.



Finland och Sveriges möttes i VM-finalen. Ihme (Sirius målvakt) fick bli en sorts matchhjälte för Finland. Rehn (Faluns målvakt) fick bli silvermedaljör för Sverige. Så vi har två duktiga VM-målvakter här. I mina ögon ska bara de två kunna hålla målen nere med ca 3-4 bollar.



Ett annat plus för spelet är att Sirius saknar sin ”skyttekung” Peter Berlin idag. Stort minus för Sirius framåt. Varför jag har ””-tecken är för att Berlin har haft oerhört svårt med målskyttet denna säsong. Precis som hela Sirius. Man gör lite mål framåt men släpper dock inte in så värst mycket. Spelar tight och ligger på kontring i mina ögon.



I Falun kryllar det av världsspelare. Galante Carlström, Enström, Larsson och Johansson för att nämna ett par. Enström lär inte vara helt 110% efter sin skada. Att dra klyschan ”bör känna sig slitna efter VM” är bullshit. Man spelade en jobbig match (finalen) så man bör vara på topp nu. 



Sirius bör ligga tight i försvaret och ha en gameplan på att stoppa Galante/Enström. Tycker linan U12,5 kan få gå under för 15:e gången denna säsong. 3 enheter in till 1,97.

This is the stats tab
This is the post tip