Karlstad får ta sig upp till Umeå för att möta Dalen i Umeå Energi Arena.

10 Dalen 21 8 1 5 8 99-91 30
11 Karlstad 22 5 2 5 12 109-152 22

Lagens tre senaste matcher:

Warberg-Dalen 4-4
Sirius-Dalen 6-3
Dalen-Växjö 1-3

Karlstad-Mullsjö 6-12
Karlstad-Falun 5-7
Helsingborg-Karlstad 4-4

Dalen är ett defensivt inriktat lag, med minst insläppta mål den här säsongen. Men offensiven har inte riktigt varit så bra som man hoppades på. Bara Thorengruppen som gjort färre mål Dalen och just därför man också ligger på en tionde plats. Har ett lag som ska kunna klättra upp på en slutspelsplats, men då är det i sådana här matcher på hemmaplan som man måste vinna. Har gått knackigt i januari för Dalen men en anledning är att 3/4 senaste matcherna har varit på bortaplan. Man hämtade upp senaste mot Warberg från 2-4 till 4-4 och fick med sig en poäng därifrån.

Karlstad är nog det laget som har störst problem i SSL med att få ihop försvaret. Släppte in 12 mål senast på hemmaplan mot Mullsjö och blev återigen en klar förlust. Har tagit 1 poäng av 15 möjliga på slutet och mot Mullsjö senaste såg det hängigt ut, där självförtroende lyste med sin frånvaro.

Dalen vann det första mötet i Karlstad med 8-4, då man visade sin styrka i sista perioden. Även om det bara skiljer en placering i tabellen så är skillnaden större än så. Skiljer 8 poäng mellan lagen och Dalens målskillnad är +8 för att jämföra med Karlstads som är -43.

Att Dalen ska vinna på hemmaplan mot Karlstad med minst 2 mål ser jag som troligare än vad oddsen säger och väljer därför att gå in.

Edit: Karlstad har varit rejält skadedrabbat, nu ser det lite bättre ut, men bra är det inte.
Klippt från lokaltidningen VF i Karlstad:

"Tom Colling tränade under tisdagen med laget och satte sig under onsdagen på spelarbussen. Laget övernattade i Sundsvall och fortsätter på matchdagen mot Umeå.

- Jag kommer försöka att spela, meddelar lagkaptenen.

Definitivt beslut tas efter matchvärmningen.

Klart är att Johan Kapple, Nicklas Nilsson, Samuli Hulkkonen och Aleksi Ikonen saknas. KIBF-backen Kapple trampade snett mot Mullsjö, men bör vara tillbaka på söndag mot Warberg. Nicklas Nilsson är tillbaka i träning och närmar sig en återkomst.

Tillbaka i truppen är dock Sebastian Lie och Sebastian Degeryd. Även Christian Persson som fick kasta in handduken mot Mullsjö på grund av sjukdom."


Jag spelar Dalen -1,5 @1.80 hos bet365 med 4/7u.

This is the stats tab
This is the post tip