2. Växjö IBK 9-1-5 +17 28p
---
8. Linköpings IBK 5-4-5 -1 19p

Urstarka Växjö IBK ska ikväll gästa Linköping. Ett Linköping som är hyfsat stjärnladdat men lite (trötta?) VM-spelare som Milan Tomasik och Matej Jendrisak samt svenske silvermedaljören Tobias Gustavsson. Linköping som började årets serie uruselt har höjt sig på slutet och ligger nu på den sista slutspelsplatsen. Laget förlitar sig mycket på bland annat Mattsson (18p) som får ses som lagets stjärna utöver de tjeckiska landslagsspelarna. Mattsson toppar den interna poängligan trots 3-4 matcher mindre spelade än övriga. Dock så är ju inte han med ikväll vad man kan se från laguppställningarna. Stort minus för hemmalaget.

Växjö är även de ett lag som går bra. Men bra mycket bättre än hemmalaget. Ett Växjö som innan VM.uppehållet slog serieledarna Falun med 10-4. Såg den matchen och man har ruggigt bra anfallsspel i samtliga femmor. Sylvassa i kantringarna vilket jag tycker kan gynna de ikväll. Sandell (25p) och Alhroth (24p) är två herrar som levererar ordentligt. Även Kjellsson (18p), Jonsson (17p) och Persson (15p) är tre herrar som levererar lika mycket som Linköpings toppspelare.

Lagen har mötts tidigare under säsongen och då vann Linköping med 5-2. Ett resultat som man inte ska förklara bort. Jag tänker dock mer på dagens förutsättningar och i dagens läge är Växjö bättre och jag tycker decimalerna sitter högt på Växjö med tanke på deras kvalité och bredd. 1,70 är mer korrekt i mina ögon. Växjö har mer bredd i sitt anfallsspel sett till 2-3 femmor. 3 enheter spelas till 2,10.

This is the stats tab
This is the post tip