Mullsjö tog sig vidare till semifinal tack vare avancemang i sjunde avgörande mot Linköping.
Nu är det Växjö som står för motståndet och det är ytterligare ett snäpp upp i kvalité gentemot Linköping.

Växjö vann första matchen med 6-3 efter att haft ledningen i slutet med 5-0. Det var aldrig riktigt nära att bli något annat än Växjö seger i den matchen. Nu är det dags för andra matchen och första som spelas i Mullsjö. Mullsjö har ett bra stöd hemma i Nyhemshallen men resultatmässigt ser det värre ut för laget. Man förlorade samtliga matcher mot Växjö i grundserien och man vann bara 1/4 matcher på hemmaplan under ordinarie tid mot Linköping i kvarten.

Växjö har jag hyllat hela säsongen och finns ingen anledning att ändra på det när man sett laget i slutspelet. Man vann enkelt sin kvartsfinal mot Pixbo med 4-0 i matcher. Har nu som sagt 1-0 mot Mullsjö och går givetvis för andra vinsten här. Man har en bra mix i laget och blir därför väldigt svårspelade att möta. Man fick till säsongen in Eero Kosonen och vilken påverkan han har gjort. Den finska målvakten ser ut som ett monster för motståndarna och blev precis utnämnd till världens bästa målvakt. Blev en andra plats efter Galante i vem som är världens bästa inom alla kategorier i innebandyn.

Trots att Växjö vann tämligen enkelt senaste så var det långt ifrån sin bästa innebandy man fick ihop. Det var lite hackigt och många misstag på sin egna planhalva. Beror kanske till del av att man är i semifinal för första gången någonsin men främst var det nog för att man helt enkelt inte spelat match på ett bra tag eftersom man bara spelade 4 matcher i kvarten. Nu är man varma i kläderna och har en bra känsla när man går in i den här matchen.

Växjö är enligt mig det lite bättre laget med en betydligt bättre målvakt än vad Mullsjö har. Kan mycket väl vara det som väger över till Växjös fördel när vi ska få en av dessa till Globen den 22 April.

Jag spelar Växjö +0,5 (X2) @1.73 hos Unibet med 4/7u.

This is the stats tab
This is the post tip