Hämtas från mötet mellan Umeå City-Caperiotäby FC i den 3:e grundserieomgången av SSL. Svenska Spels H2H avser alltså flest antal mål och INTE poäng, och visst är det här ett långskott, men här tycker jag att framspelaren Micke Karlsson övervärderas.

Mikael Karlsson (Caperio/Täby) (3+3) har kommit till en helt fantastisk omgivning som kommer passa honom utmärkt och som jag nämnde i bloggen så tror jag att han kan ta hem hela poängligan. Å andra sidan är väl Täby kanske det enda laget där hela 4-5 spelare har potentialen att komma topp-10 där.

"Micke" har, som den fantastiska spelaren han är, visat riktigt fin form under försäsongen och seriestarten men han har sin styrka i sarghörnen och allt som oftast försöker han hitta medspelarna i första hand då han själv inte kan hota med sitt skytte utifrån. Isåfall ska han hitta en bra position i slottet - vilket såklart inte är omöjligt sett till att det norrländska hemmalaget inte direkt förfogar över ett femstjärnigt målvakts- eller försvarsspel.

Peter Reinholdt (Umeå City) (2+2) gör sin tredje säsong för Umeå som tippas få det svårt även i år och den nye kapténens målskytte lär nog inte hjälpa överdrivet mycket för att ändra på saken.

Umeå satsar på att sätta sitt kontringsspel även den här säsongen och Reinholdt/Forsgren är de som ska göra det framåt. Man har inte mycket mer att leka med och välja på. Just där tror jag den duon kan bli riktigt vassa denna söndag och den förstnämnde kommer få sina chanser att avsluta när Täby kanske lyfter upp sin "fjärde gubbe" högre upp i banan i första pressen än de övriga lagen.

Historiskt sett brukar det bli målrika matcher lagen emellan (överspelet nära till hands) och framförallt blir det så uppe i Gammliahallen där gästerna från Sthlm brukar dyka upp med ett lojt försvarsspel - men där man i slutändan gör tillräckligt framåt. Man får hursomhelst gärna agera lojt även idag när vår spelare får bollen.

Med tanke på att Täby på förhand bör göra fler mål än Umeå i det här mötet samtidigt som Karlsson mycket väl kan bidra mycket i den produktionen så är kanske inte oddssättningen särskilt konstig - men jo, i grunden är storfavoriten en stor framspelare i första hand och i en H2H över antalet mål så är 6 ggr på motståndaren väldigt, väldigt mycket. Speciellt med tanke på att SVS inte direkt delar ut gula armbindlar hejvilt för att låta skojare gå upp mot varandra.

Peter Reinholdt spelas (att göra fler mål än Micke Karlsson i matchen) med en låg insats (2,5/10 units) till 6 ggr pengarna hos Staten.

EDITERAD 2011-10-01 22.53:44

This is the stats tab
This is the post tip