Pixbo spelar första hemmatchen i årets slutspel. Det är Växjö man ställs emot i den här kvartsfinalserien. Första mötet slutade 2-1 till Växjö efter sd.

Pixbo har ett ett bra lag med framförallt en riktigt bra första femma som måste leverera. Laget kom sjua i serien men ska inte underskattas då man har en bra högstanivå. Pixbo har dock haft problem senaste säsongerna när det väl hettar till och går in i slutspelet. Har blivit en vana att åka ut i kvarten för deras del.

Växjö kom tvåa i serien och enligt mig har man ett mer komplett lag än Pixbo. Man känns mer färdiga att ta nästa steg. Det som gör laget så bra att man har alla typer av spelare. Har några som gör mycket mål andra sköter fysiken och några står för framspelen samt det tekniska. Har även ett boxplay som är ruggigt bra. Ger man Växjö bollen där så kan man få jaga boll i två minuter istället. Sen att man har världens bästa målvakt göt inte direkt laget sämre. Kosonen är väldigt stabil och gör oerhört lite misstag samt kan göra några räddningar som inte någon annan.

Att den här matchserien kommer bli jämn är det ingen tvekan om för det är bara att se på hur matcherna slutat när man mött varandra den här säsongen. Tre matcher har slutat med lika efter 60 minuter och den fjärde vann Pixbo med 5-4.

För mig är Växjö det lite bättre laget mellan dessa två och har kanske fått lite psykologiskt övertag efter suddensegern sist. Men jag tror inte att krysset är långt borta i den här matchen heller så därför känns det bra när vi får 1.78 på att Växjö som sämst för deras del tar detta till en sudden.

Jag spelar X2 Växjö @1.78 hos Unibet med 4/7u.

twitter @robiiinbetting

This is the stats tab
This is the post tip