Ett spel inte långt från spelstopp. Matchen spelas mellan Mullsjö och Linköping i SSL i ett nykomlingsmöte där det ena laget har gått klart bättre än det andra sett till poängskörden. Lite sämre prestationer från Linköpings sida den senaste tiden gör att jag avvaktar med ett spel på bortalaget och väljer att gå på ett 3-vägs H2H ( Svenska Spel ) över flest antal mål mellan lagens bästa poänggörare. Där möts Rickard Hessmer (Mullsjö, 5 mål + 8 assist) och Martin Karlsson (Linköping, 6 mål + 12 assist).

Efter att inte ha gjort större väsen ifrån sig lyckades Hessmer hänga dit två bollar senast mot Dalen. Motståndarna släppte lite på tyglarna när man väl drog ifrån och spelar inte direkt för liv och död medan Linköpings försvar kommer vara på tårna i en väldigt viktig fight efter två svaga prestationer. Martin K har levererat över hela säsongen på ett imponerande sätt med tanke på att det är hans första år i SSL, och även om han mest har fått agera framspelare den här säsongen så är han alltid med uppe och hugger.

Senast jag såg Hessmer var han väldigt isolerad framför motståndarnas mål med dåligt understöd, och nu har mer kreativa spelare som Gerber och Hedlund försvunnit pga skador. Han är mer beroende av att få framspelningarna från lagkamraterna i sin utgångsposition och i en svårspelad serie är det inte konstigt att han inte alls har kommit upp i nivå. Även Andreas Elf som man hoppades väldigt mycket på i Jönköpingslaget har varit skadedrabbad under hela säsongen och kan troligtvis bara vara med och assistera i power play.

Karlsson (mållös senast, en missad straff men två assists) spelar i en bättre och mer produktiv formation där han får vara med och styra mycket. Man har något större tyngd bakom och man kommer att skapa sina chanser, där jag hoppas att han ska få vara med och testa ett par av avsluten. Något man i övrigt har gjort bra under hela hösten/vintern så självförtroendet ska det inte vara fel på.

I överlag är Linköping både bättre framåt och starkare bakåt där jag även ger fördel i målvaktsmatchen för bortalagets räkning.

Något för jämn oddsfördelning här då jag anser att Martin Karlsson ska ha bättre förutsättningar till att skapa målchanser och hitta det där nätet - en insats under medel (4/10) på att han lyckas med det och gör fler mål än sin motståndare till 2,55 ggr pengerna hos Staten.

I övrigt så har Linköping ett antal Karlssons i laget, närmare bestämt 4 st där det även finns en Mikael. Så, skulle ni spela och ser en \"M. Karlsson\" på SVT text så börja inte jubla i förväg... :-) OBS! Spelstopp 19.25 på SVS.

Innebandy, grundserien 09/10: 15/21 2,32
Innebandy, grundserien 10/11: 18/28 1,85

This is the stats tab
This is the post tip