Det är dags för årets första Uppsaladerby. En match mellan förhandstippade seriesegrarna mot förhandstippade bottenlaget Sirius.

Det kanske inte är jättehöga förväntningar på detta derby så tidigt på säsongen. Publiken sviker och nu är det svindyra biljettpriser då lär inte bli fullsatt. Två lag som börjat säsongen sisådär men visst ska Storvreta vara stora favoriter.

Dessa två möttes på försäsongen där Storvreta vann med klara 7-1 och där man hade 7 olika målskyttar. Bra bredd med andra som så många redan känner till.

Storvreta började säsongen med två klara förluster mot Dalen och Pixbo och efter det har man tagit två klara vinster mot Örebro och Lindås.

Storvreta ska ha full trupp enligt mina uppgifter och även Sirius. Sirius har väl kanske 1-2 stycken som skulle ta en startplats i Storvreta. Sirius satsar ungt som känt och det har varit både upp och ner. Tog en överraskande seger mot Pixbo som såg ut att underskatta motståndet. Sirius lever mycket på Olsson och Eriksson som Storvreta helt klart känner väl till.

”Derby är derby” är ett motto som jag inte köper här. Storvreta ÄR och SKA vara klasser bättre än Sirius. Man har ett ruggigt powerplay och en grym offensiv som bör skapa mycket mot Sirius mindre rutinerade spelare. Jag väljer att kliva in på (-3,5) här och oddset har stått kvar i två dagar nu. Hade nog satt en boll högre här på handikappet. 7-1 på försäsongen visade vilken skillnad det är på lagen och nu är det seriöst säsongspel.

Storvreta med hcp -3,5. 1.90 hos Rizk .

This is the stats tab
This is the post tip