Storvreta IBK v AIK
Spel1: AIK @2,70 bet365
Spel 2: Under 10,5 mål @2,50 Svenska Spel

Har ni en oplanerad och tråkig torsdagskväll framför er så är ett hett tips att sätta på TV4Sport vid sjutiden. Tungviktsmöte i Superligan väntar. Med andra ord, en ren seriefinal!

Yes, serietvåan Storvreta tar emot serieledarna AIK i ett fullsatt Fyrishov. TV är på plats vilket innebär att Storvretas feta fördel inte är tillgänglig. Menar givetvis det snorhala golvet som alla lagen i serien hatar. Det löser man med TV-mattan vilket gynnar AIK.

Nu möts serien tightaste lag. Storvreta har gjort 125 mål, AIK har gjort 125 mål, Storvreta har släppt in 95 mål och AIK har släppt in 95 mål. AIK ligger etta på 42p och Storvreta tvåa på 41p. En bättre seriefinal blir det inte.

Rent spontant kan man känna att det borde bli målkalas när seriens största stjärnor drabbas samman. Absolut kan det utvecklas så, men oftast känner man på varandra ett tag. En bättre defensiv hos båda lagen tar ofta ut det offensiva mera. Det bevisade vi i AIK v Warberg.

Matchen i matchen kommer självklart vara lagens förstafemmor. Storvreta kan ju röra om ibland men den gamla "gubbfemman" med Öhman, Kohonen och Stenberg lär vara troligast från start. Däremot tycker jag AIK´s förstafemma med Nilsson, Iraeus och Björkström är snäppet vassare. Mer fart i den femman. Något som kan avgöra denna fight är resterande spelare. Hyvärinen bland annat i Storvreta men i AIK är Hagberg ett ruskigt bra vapen.

Vi hittar Sveriges landslagsmålvakter i respektive lag. Åhman i AIK samt Klintsten i Storvreta. Både AIK och Storvreta har varit täta de senaste matcherna och det kan man ju förstå varför.

På förhand känner jag att matchen kan sluta precis hur som helst. AIK vinner mycket på att TV-golvet rullas in. Att det är fullsatt ser jag som positivt för båda lagen. Även som jag nämnt tidigare så tycker jag att AIK´s förstafemma väger lite tyngre.

AIK vann höstens möte ganska komfortabelt med 8-4 då man gjorde en stark tredje period. Jag ser AIK som det lite hetare laget trots att båda har bra form.

Slänger in 2/5 units på AIK till 2,70 hos bet365 samt 2/5 units på Under 10,5 mål till 2,50 hos Svenska Spel


EDITERAD 2014-01-22 23.26:29

This is the stats tab
This is the post tip