Ser att jag är något efter då det mesta har skrivits redan från bägge håll om tipsen (i skrivande stund ser jag att IB redan är klar när det här ska redigeras) men gör det ändå relativt kort till matchstart i kvällens TV-match som startar 19.15.

Storvreta fick mitt förtroende senast mot Pixbo men här går jag emot då jag anser att Warberg är Sveriges bästa lag förtillfället och man har 10 (!) raka segrar, samtliga inom full tid. Man har inte visat några tecken på att sakta ner efter VM-uppehållet heller och gubbarna ser ut att ha vaknat på rätt sida även efter diverse landskamper.

Bakom Magnus Svensson och förstakedjan (Warberg) är det fler gubbar som har klivit fram och producerat, vilket är anledningen till att man har plockat 30 av 30 möjliga poäng i ett relativt ungt och talangfullt lag med hyfsad bredd.

För hemmalagets räkning snurrar mycket kring världens bäste (Kohonen) och i överlag är det inte överdrivet många fler som har kommit upp i jämn nivå i alltför många matcher. Det skiljer alldeles för mycket mellan ett antal spelare i kvalitét jämfört med övriga gubbar i truppen och skulle gamle veteranen Skogström (var inne på nästan samtliga baklängesmål mot AIK) ställas mot tidigare nämnde Svensson i några byten för mycket så blir det jobbigt i längden.

Storvreta förväntas komma med full trupp medan Warberg har frågetecken för Martin Emanuelsson som ändå står med i laguppställningen.

Traditionellt sett så har det av någon anledning blivit fler bortasegrar när lagen möts, där Warberg inte har förlorat under ordinarie matchtid i Fyrishov (mot Storvreta) på strax över 5 år. Vid två tillfällen under den perioden har Storvreta lyckats vinna två slutspelsmatcher hemma, men det efter sudden, så man har bara lyckats slå Warberg vid ETT ynka tillfälle under ordinarie matchtid på 13 försök. Om traditionens makt har någon funktion även idag lär väl visa sig.

En jämn match är att vänta, och visserligen så är oddsfördelningen redan relativt jämn även den, men tycker att den kan vara ännu jämnare än så och om man går på bortalagets form så kan dom nog till och vara ytterst knappa favoriter. Även med kryssrisk, så är 1,70 till fördel på det ytterst formstarka bortalaget så känns även de siffrorna fullt dugliga då man helt klart kan plocka poäng i den här hallen även den här gången.

+0,5 på Warberg spelas med en medelinsats (6/10). Den raka tvåan finns även till 2,35 på Unibet som IB redan har nämnt.

Innebandy, grundserien 09/10: 15/21 2,32
Innebandy, grundserien 10/11: 17/27 1,86

This is the stats tab
This is the post tip