Då är vi framme vid årets sista match. SM-final mellan Team Thorengruppen och Pixbo. Var väl den förhandstippande finalen innan säsongen drog igång.

Tabellen i grundserien:

1. Team Thorengruppen 66p
2. Pixbo Wallenstam 63p

Inbördes möten i grundserien:

4:e oktober - Team Thorengruppen v Pixbo 7-5
13: e december - Pixbo v Team Thorengruppen 2-3

Vad är det som jag tycker talar för Team Thorengruppen? Det var ju ett tag sen lagen möttes. När lagen möttes senast den 13:e december vann Team Thorengruppen en jämn match. I den matchen saknades skyttedrottningen, världens bästa spelare, Vera Kauppi. Man saknade även sina storstjärnor Emelie Wibron och Sofia Joelsson som gjort comeback nu i slutet. Två spelare som även saknades i ”storkrossen” på hemmaplan. Varför jag skriver storkross är för att man hade 6-1 i hemmamatchen mot Pixbo.

Team Thorengruppen har ett mycket tyngre lag, framförallt på två femmor. Vi har spelare som systrarna Kauppi, Joelsson, Delgado Johansson, Fjellstedt, Wibron, Aggestål. Ja, ni hör vilka världsspelare.

Vera Kauppi och Oona Kauppi vann poängligan ”tillsammans”. 72p respektive 59p från systrarna. Då ska vi ha i baktanken att Vera spelade cirka 5 matcher mindre är resterande spelare i toppen. Idag jagar dom sitt första SM-guld.

Pixbo kommer få det tufft men är inte dåliga. Har ett giftigt par i Krupnova (41p) och Elm (44p). Hade en tuff semifinalserie mot Endre som gick till 5 matcher men man lyckades vinna sista matchen med 2-1 och därmed ta finalplatsen. Tycker dock inte att man imponerade så stort i denna serie då Endre inte ligger på samma höga nivå som Team Thoregruppen.

Matchen spelas på neutral plan i Gävle. Jag tycker Team Thorengruppen väger mycket tyngre och med tanke på att man nu får ställa bästa manskap så tror jag man den en tredje raka seger mot Pixbo. Spelar därför (-1,5) till 2,10 hos bet365 . 3u klickas.

This is the stats tab
This is the post tip