35 min till spelstoppet vilket inte är optimalt, men vi kör. Precis som i Täbys hemmamatch mot Helsingborg så överger jag det tidigare vinnarkonceptet på överspelet och väljer istället att gå på ett underspel.

Umeå öppnade lite väl bra under säsongsinledningen men i takt med att motståndet blev svårare och svårare så kom även förlusterna. Man har presterat en bit över sin förmåga och hemmaförlusten senast mot Pixbo var blytung (4-14) där förre landslagsmålvakten Gunnar Domeij lämnade kassen och taggade hem redan efter halva matchen. Man har haft ett lite längre uppehåll sedan dess och har fått träna i lugn och ro på många detaljer, vilket jag tror var mer än nödvändigt nu inför fortsättningen. Om det har gett något resultat lär väl visa sig, men man kommer iallafall inte släppa till 14 bollar igen. 4 av 12 matcher har gått över linan på 12,5 mål den här säsongen.

Till dagens match saknar Täby sin ena langslagsman Ralle Sundstedt, vilket är en av anledningarna till att -1,5 på bortalaget valdes bort. En av de absolut bästa spelarna i världen på sin position och livsfarlig med boll på offensiv planhalva. Hans enorma skytte kommer saknas och det bör iallafall skära ner bortalagets målproduktion något. Tror att man kommer resa upp (man flög upp tidigare under morgonen och kommer fräscha/utvilade) med ambitionen att spela tight till en början, vilket känns rimligt då man brukar lämna \"vilda västern-bandyn\" hemma i Tibblehallen.

För Täbys del har hela 8 av 12 matcher gått över linan, men återigen så beror det till stor del på att man har släppt in hel del mål i just de matcherna. Backuppställningen har bättrats på (bl.a. Filip Urwäder tillbaka) till nyårsskiftet och det där målsnittet bakåt ska bara sänkas.

Två i normala fall stabila målvakter ska även komma till spel i varsinn kasse och förhoppningsvis ska de få bra hjälp och komma upp i normal procent idag.

Går man på tradition sett till lagens inbördes möten (där Täby har vunnit samtliga) så har de tidigare matcherna spelats i högt tempo i chansrika fighter där man har varit runt omkring gränsen på linan. Tror på en tight inledning som kan komma att präglas av att lagen vill sätta försvarsspelet, och med två landslagsmeriterade målvakter och en av världens bästa skyttar borta så känns linan okej. En medelinsats (5/10) på att det blir max 12 mål i matchen spelas till 1,85 ggr pengarna.

Innebandy, grundserien 09/10: 15/21 2,32
Innebandy, grundserien 10/11: 17/26 1,86

This is the stats tab
This is the post tip