Ännu ett spel hämtat från den här matchen, 1,5 timme till matchstart.

Jag var inte den enda som blev djupt förvånad över linan på 11,5. Jag hörde av mig till "farbror" som undrade om "alla hade sniffat lim". Svenska Spel har t.ex. sin lina på 14 mål (3-vägs) och exempelvis Betsson har 1,65 på över 12,5 mål...

Mina överspelstankar när det kommer till Täby brukar vara mer välmotiverade än så här och brukar oftast vara när laget spelar hemma, men i nuläget räcker det med att säga att det inte är någon slump att det har gjorts totalt 30 mål i Täbys inledande två seriematcher och 29 i Umeås dito.

Täby har över de senaste säsongerna det högsta målsnittet (dvs totalt antal mål i matchen gjorda+insläppta) i SSL. Man har kanske den främsta bredden i offensiven totalt sett över alla lag i serien medan Umeå sitter på ett uselt målvakts- och backspel i skrivande stund.

I samma veva som bortalagets väldigt kreativa och variationsrika anfallsspel kommer bidra med många målchanser så kommer hemmalaget Umeå få chansen att kontraslå på ett offensivt Täby som gillar att pressa vansinnigt högt. Sånt kan även straffa sig i den här sporten.

Man får även hoppas att traditionens makt kan spela med oss även idag - samtliga lagens 6 tidigare möten i högsta serien har gått över linan.

Tror på många målchanser och därmed mål när dessa två lag möts. Linan sitter alldeles för lågt och oddset är alldeles för högt. Att det blir minst 12 mål i matchen spelas med en insats över medel (8/10) till 1,80 ggr pengarna.

EDITERAD 2011-10-02 15.34:44

This is the stats tab
This is the post tip