Helsingborg gjorde det onödigt spännande i söndags mot Växjö när man hade 6-3 i slutet men blev snabbt 6-5 och Växjö fick straff med 1 sekund kvar. Det blev som tur var en räddning och spelet satt tillslut.

Sista matchen innan jul i SSL och tror vi kommer få en underhållande match med två lag som kommer bjuda upp.

Lagens tre senaste matcher:

Helsingborg-Växjö 6-5
Linköping-Växjö 4-3 efter sd
Växjö-Falun 10-4

Pixbo-Mullsjö 6-8
Dalen-Pixbo 1-5
Pixbo-Warberg 6-7 efter sd

Växjö kommer till den här matchen efter 2 tunga förluster på bortaplan. Man fick visserligen 1 poäng då man kvitterade sent i Linköping men som sagt så missade man straff med 1 sekund kvar mot Helsingborg och fick vända hem med en förlust därifrån. Tror man kommer komma ut väldigt revanschsuget och då är man ruskigt bra. Senaste hemmamatchen slog man självaste Falun med hela 10-4. Ligger på en fin andra plats i tabellen men eftersom man spelat mer matcher än dom andra lagen så behövs det en vinst här om man vill haka på topp 4. Jesper Sankell som jag skrev om i söndags, som då var avstängd för att han inväntade domen han skulle få efter en sen tackling mot Linköping, har nu fått 3 matchers avstängning. Går inte snacka bort om att det är ett avbräck i offensiven men visst finns det andra kreativa och poänggörare i detta Växjö.

Pixbo får jag inte riktigt kläm på. Man kan vara det bästa laget i serien efter Falun men kan också vara ett av dom sämre. Man slog Falun hemma med 10-7 men sedan åkte man på stryk mot bottenlaget Karlstad och även förlust hemma i sudden mot Warberg som för närvarande ligger nästsist. För att sedan åka till Umeå och vinna övertygande mot tabellfemman Dalen med 5-1. Att man har spetsen och kvalitéerna har man bevisat och det har jag inte tvivlat på men behöver verkligen höja sin lägsta nivå om det ska bli någon final i vår.

Det här är två lag som har sina främsta kvalitéer i offensiven och det tycker jag bör märkas på resultattavlan efter matchen. Fösta mötet slutade 5-4 till Pixbo efter lite smått sjuka 0-0 i sista perioden.
Tycker det här känns som ett riktigt fint spel där det ska finnas fina möjligheter att spelet går in.

Jag spelar Ö10,5 mål @1.72 hos bet365 med 5/7u.

This is the stats tab
This is the post tip