Växjö IBK v Storvreta IBK @2,00 Svenska Spel (3/5)

3-10 lyder Storvretas senaste match. Inget jag tänker på här då Falun är det bättre laget. Övre mittenlaget Storvreta tar sig an det undre mittenlagen Växjö. Svenska Spel ger Storvreta 50% chans att vinna denna match. Jag ger dem aningen mer och hittar därför ett värde på bortavinst.

Vad kan man ta med sig från matchen från Falun? Jo, man skapade faktiskt en del målchanser och hade ett tryck. Skottstatistiken vann man med 25-24. Falun hade en storspelande målvakt i Måns Parsjö-Tegnér.

Storvreta har en förstafemma som jag tycker växer. Rudd, Sjögren och Stenberg är ett ständigt orosmoln för samtliga försvar. Snart är Rudd världens bästa innebandyspelare och kommer förbli det ett tag framöver. Positivt är att Jesper Berggren är tillbaka från skada även om han är långt ifrån 100%.

Växjö har lyckats spela 4 raka oavgjorda matcher. Den femte slutade 9-8 till gästerna Sirius. Men dessa 4 oavgjorda matcher har varit mot Granlo, AIK, Höllviken och Warberg. Tre ganska dåliga lag som ligger under Växjös placering. Samtliga i bottenskiktet.

På pappret är Storvreta bra mycket större favoriter än vad oddsen visar. Det är vågat att gå ut en bit innan spelstopp då sjukdomar kan uppstå under jul. Men jag tror att oddsen kommer ligga närmare 1,65-1,70 vid spelstopp och därför kliver jag in redan nu.

This is the stats tab
This is the post tip