Tyska ligan fortsätter rulla på och det tävlas om en finalplats där München har kopplat grepp om matchserien genom segern senast. Rycker man ifrån till 2-0? eller kan Adler Mannheim kvittera till 1-1? Jag tror på det förstnämnda.

Adler Mannheim krigade på fullt okej senast i en match man förlorade med 4-2. Man såg tendenser på att München håller en högre och jämnare nivå, och i en semifinal håller det inte att släppa till något onödigt. Man drog på sig en del utvisningar och där fick vi också se att det är något man inte har råd med att göra framöver, för det small två gånger om i den spelformen. Man själva hade några powerplayförsök under matchen utan att det resulterade i några mål, och det gäller att man höjer sig på flera plan för att inte åka på ytterligare en förlust här. Det positiva är att man har varit bättre på hemmaplan under säsongen, och där har man något som man boosta självförtroendet.

München vann grundserien och man har fortsatt att visa upp fint spel även under slutspelet. Senast vann man som sagt med 4-2 där två av målen kom i powerplay. Man såg också stundtals att man står för klassen i denna matchserie, där man också har flera spelare som spelade OS för Tyskland. Med andra ord ett väldigt samspelt lag!
Nu är det match två och bortaplan som gäller, inget som skrämmer mig i varje fall då man var seriens bästa bortalag. En intressant faktor är att man gjorde fler mål på bortaplan än på hemmaplan under grundserien, där man också hade bättre målskillnad.
Sett till historiken så trivs man väldigt bra borta mot Adler Mannheim, trots att de varit starka på hemmaplan under säsongen. Kikar vi på de fem mötena under säsongen så har München vunnit samtliga, tre hemma och två borta. Kikar vi på statistiken på bortaplan så har man vunnit de sju senaste, där man får gå tillbaka ända till Oktober 2014 för att hitta en förlust mot Adler Mannheim.

München håller klart högre klass än Adler Mannheim och jag skulle inte bli förvånad om man vinner även det sjätte mötet lagen emellan denna säsongen, och litar på att gästerna löser segern.

Speltips: 2 Moneyline och jag investerar 4u // TT

This is the stats tab
This is the post tip