Leksand vann sista matchen i kvalet och ställs nu mot AIK som förlorade sin matchserie och tvingas till ytterligare en matchserie för att kunna nå SHL.

AIK förlorade med 3-2 i matcher mot Oskarshamn och missade att säkra kval till SHL, utan nu måste man förbi ytterligare ett hinder, och det blir Leksand.
Jag som många andra trodde att AIK skulle gå segrande ur matchserien mot Oskarshamn, men man var skakiga stundtals och jag skulle inte ta ifrån Oskarshamn något här då man visade att man pallade trycket bäst.
Tycker även målvaktsfrågan är ett frågetecken då Jönsson återkommit och spelat några matcher efter varit borta.
Man kommer även från nederlag och hur påverkas man av det? För känslan säger att pressen helt klart ligger hos AIK, och det kan smyga sig in en del negativa tankar hos laget.

Leksand kommer från seger i slutspelsserien och får möta AIK. Man hade allt i egna händer inför sista omgången mot Modo och man gjorde processen kort genom att ha 5-0 redan efter första matchen, och där var matchen avgjord.
Man vann samtliga matcher i den serien och vann helt rättvist, och i matchserien mot AIK kommer man komma in med åtta raka segrar och ett helt annat självförtroende i laget. Även Brage i kassen har agerar lugnt och bra och känslan säger att man har lite fördel där.

Med tanke på att hemmalaget kommer från en förlorad matchserie där man kunde säkrat spel mot Timrå, så kommer pressen att lyckas vara ännu större, och då är jag inte alls främmande för att Leksand skulle knipa denna matchen.

Speltips: Dubbelchans X2 och jag investerar 2u hos bet365 // TT

This is the stats tab
This is the post tip