Måndagens enda match i hockeyallsvenskan bjuder AIK och Södertälje på, och här tror jag vi får se en underhållande match.

AIK förlorade lördagens match mot Södertälje på bortaplan med 6-2 där man släppte in hela fyra mål i mittenperioden, och det var något man inte kunde hämta sig ifrån.
Man skapade dock en hel del lägen i matchen, och man fick även iväg hela 42 skott mot Bergvik, men han var ruskigt bra för Södertälje.

Till denna matchen kommer man bara med en seger på de sex senaste matcherna, ett väldigt svagt facit, och nu gäller det att plocka en del poäng i de sista matcherna.
Truppen är vass offensivt då vi hittar spelare som Johnson, Heinerö, Holm, Weigel och Lindholm i laget, så framåt finns det kvalitet.

Positivt till denna matchen är att man får spela på hemmaplan, något man trivs bra med då man vunnit 15/24 matcher.
Här tror jag att man visar upp en klart bättre effektivitet framåt, något som lär krävas, speciellt då man sett svaga ut defensivt på slutet.

Södertälje visade senast vilket starkt lag man är då man slog AIK senast med 6-2.
Powerplayspelet var även det bra i matchen, och tre av målen kom i spelformen.
Bengtsson och Carlsson var två av lagets klart bästa spelare då de stod för fyra poäng vardera i matchen, och deras kedja såg riktigt bra ut.

Truppen håller en riktigt bra nivå då man har spelare som just Bengtsson och Carlsson samt Blomstrand och Lindbäck för att nämna några, så offensiven är stark, något man också visat på slutet då man gjort en hel del mål, och då har man också klarat sig utan Olesen som leder den interna poängligan.

Nu är det bortaplan och där har man inte alls varit lika lyckosamma som hemma då det bara blivit elva segrar på 24 försök, och det mycket beroende på att man släppt in klart fler mål på resande fot. Framåt gör man det fortsatt bra även på bortaplan, och här bör man precis som senast kunna trycka in en del puckar.

AIK trivs bra på hemmaplan och här tror jag man visar upp en klart bättre effektivt än senast. Man har dock visat upp en klart tveksam defensiv på slutet, vilket gör att jag tror det krävs en del mål för att vinna matchen, och jag väljer således att gå på överspelet i matchen.

Speltips: Över 5,5 mål och jag investerar 1u till oddset 1.97 hos SpeedyBet , Bethard eller FastBet // TT

This is the stats tab
This is the post tip