Almetyevsk ställs mot Tseng Tou i åttondelsfinalen, och jag räknar med att man vinner samtliga möten, och börjar med en bekväm seger på hemmaplan.

Almetyevsk slutade trea i tabellen och kom före ett så pass bra lag som Karaganda under gruppspelet. Det är riktigt starkt jobbat och varför sluta med sitt fina spel nu när man nått slutspel.
Man har spelat stabilt både hemma och borta under säsongen vilket bäddat för den fina placeringen i ligan, dock så har hemmaspelet varit otroligt bra och man har vunnit 20 av 26 matcher och har en målskillnad på 72-37, vilket gör att man släpper in 1,42 mål i snitt per match, och med det är man näst bäst bakom seriesegrarna. Voyevodin och Demidov är två spelare gästerna ska hålla stenhård koll på för gör man inte det, ja då kommer det att smälla.

Tseng Tou tog sig till slutspel via en fjortondeplats i grundserien, och det är en merit bara att ta sig hit i mina ögon. Jag trodde att man skulle sluta runt plats 20 någonstans, men man har överträffat sig själva. Nu åker man dock på stenhårt motstånd med tanke på att man slutade så långt ner i tabellen, och det ska extremt mycket till för att man ska knipa någon match, och den chansen finns nog isåfall på hemmaplan.
I grundserien skiljde det 31 poäng mellan lagen till Almetyevsk favör och bortaspelet har inte imponerat. Man har vunnit elva av 26 matcher och har 56-81 i målskillnad. Elva segrar kanske inte låter så dåligt, men segrarna är tagna mot sämre lag i ligan och kikar vi de elva senaste bortamatcherna så har två slutat med seger och nio med förlust. I sista matchen i grundserien förlorade man med 5-2 mot Voronezh, låt vara att man redan var klara för slutspel, men det är fortfarande ett katastrofalt resultat, och formen kanske inte är på topp inför slutspelet, och det måste den vara.

Mitt tips är att hemmalaget styr från nedsläpp och själva bestämmer hur man vill att matchen ska se ut, och en bekväm seger ska inte vara några problem.

Speltips: 1 hcp -1,5 och jag investerar 5u // TT

This is the stats tab
This is the post tip