Nu är det dags att spela om platserna till hockeyallsvenskan inför nästa säsong och lagen som gör upp är följande:

Almtuna
Vita Hästen
Kristianstad
Tranås
Boden
Hudiksvall

I denna match riktar jag in mig på Almtuna - Tranås.

Almtuna var så nära att undvika negativt kval då man såg ut att slå AIK i sista omgången med 3-4. Men med fem sekunder kvar så gjorde AIK 4-4, och trots att man sedan vann på straffar så räckte det inte, otroligt snöpligt!
Nu har man fått ladda om batterierna i nästan två veckor, och man bör vara helt redo inför resan att hålla sig kvar.
Man är favoriter att vinna kvalet, och det köper jag fullt ut då jag tycker Vita Hästen sett riktigt dåliga ut under säsongen i hockeyallsvenskan.
Sandström som fortsatt är avstängd är spelklar till match sex, och han hoppar in i slutskedet när allt ska avgöras.
Här möter man Tranås och känslan säger att man rivstartar med en seger direkt i kvalet.

Tranås kom trea i allettan södra där man hade Kallinge/Ronneby och Kristianstad före sig i tabellen, och det var starkt att komma före lag som Vimmerby och Troja/Ljungby. Sedan fick man möta Visby/Roma där man vann med 2-1 i matcher, efter tre riktigt jämna matcher. Nästa stopp blev Kallinge/Ronneby som gjorde det grymt i allettan och här trodde nog de flesta att det skulle ta stopp, men man vann i två raka matcher och skrällde stort, vilket nu gjort att man fått chansen att kvala uppåt till hockeyallsvenskan.

Man är tillsammans med Hudiksvall bottentippade i tabellen, och det tycker jag är helt rätt. Visserligen skulle man kunna skrälla i enstaka matcher där matchserien mot Kallinge/Ronneby är ett bra exempel. Nu är det dock tio omgångar som ska spelas, och jag skulle bli klart förvånad om man inte slutar bland de två sista när dessa matcher spelats.

Mot Almtuna på bortaplan bör man inte ha något att hämta, och känslan säger att hemmalaget tar en bekväm seger.

Speltips: 1 hcp -1,5 och jag investerar 3u hos Unibet , LeoVegas eller 888sport // TT

This is the stats tab
This is the post tip