En ganska tunn afton i Hockeyettan ikväll, men vi har i alla fall tre matcher som går att välja mellan. Jag kommer kika lite på matchen mellan Alvesta och Troja där gästerna som väntat målas upp till stora favoriter. Kan Alvesta skrälla? Ja, kanske. Däremot så för det oss vidare mot en av mina favoritmarknader.

Alvesta har gjort en bra fortsättningsserie och ligger på en stabil tredjeplats i tabellen med hela fem poäng ner till fyran. Man har således satt sig i ett bra läge till att få spela kval uppåt senare i vår. En vinst idag kanske är mycket att hoppas på, men man är trots allt ganska solida på hemmaplan och där kan man hota de flesta lagen. Man har trots allt bara förlorat en match under ordinarie tid och det är mot just Troja. I övrigt har man vunnit åtta av nio matcher och spelat oavgjort i en. Det är bästa möjliga motstånd ikväll, men man kan absolut mäkta med att göra åtminstone två mål.

Troja är i en klass för sig

Det var ganska väntat att Troja skulle springa igenom den här vårserien på ett bra sätt. Man spelade stundtals bländande hockey under hösten, men trots detta så lyckades man inte göra tillräckligt med mål och hamnade således utanför Allettan denna gång. Jag är dock rätt säker på att laget mycket väl kan gå hela vägen till en kvalserie om man har det rätta flytet med sig.

Matchen emot Alvesta ikväll ska vara en bra uppgift för Troja, men för hemmalaget så är detta lite av vårens match. De kommer sälja sin själ för att gå segrande ur striden och att både Alvesta och Troja ska göra två mål var känns ändå som ett ganska vettigt spel i denna match. Därför plockar vi tidigt marknaden BLG2M (båda lagen att göra två mål var) till oddset 1.78 hos Bethard .

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip