Nu ska det avgöras vilka som går till slutspel och några av lagen behöver få med sig resultaten samtidigt som vissa redan är borta. Detta möte är just ett sådant då hemmalaget Barys Astana inte kommer nå slutspel samtidigt som Avangard Omsk måste vinna för ha en chans.

Barys Astana kommer inte gå till slutspel då man ligger tia i sin conference. Man placerar sig som klar tia då man har många poäng upp och även neråt. Man har vunnit 24 av 55 matcher och man är ett av de tre lagen som släppt in flest mål under säsongen. Man hade en rätt intressant trupp under hösten men sedan tappade man St Pierre till Vladivostok, Linden Vey gick till Zürich, och Frattin gick till Lausanne. St Pierre och Vey bildade många gånger en förstalina tillsammans med Dawes, och detta är såklart stora tapp. Kollar man interna poängligan så ligger Linden Vey tvåa, och Frattin fyra, och ser man då Linden Vey som gjorde 52 poäng på 50 matcher där han var outstanding tillsammans med Dawes, så tappar man extremt mycket spets i laget.

Avangard Omsk trodde man ju såklart skulle ta en säker plats till slutspelet, allt annat vore ju ett litet fiasko. Nu ligger man nia i tabellen och det är untaför en slutspelsplats. Nu måste man vinna denna match för att ha en chans att ta sig dit, och jag tycker att man har en bättre uppgift än tex Sibir Novosibirsk som ligger två poäng efter, och blir det förlust där och seger på ordinarie tid är så är man om.
Mikheyev leder lagets interna poängliga med 37 poäng där flera andra spelare följer en bit bakom. Bredden är klart större hos laget än Barys Astana och det är svårt att leva på enbart några spelare som producerar.
Man är ungefär lika bra på bortaplan som hemma, men frågan är om man ändå inte varit snäppet vassare borta, iallafall de matcher jag har sett under säsongen.

Man kommer redan innan matchen veta om man kan gå om Amur Khabarovsk då de spelar vid 10:30, och en förlust där så vet man att seger räcker. Däremot om de vinner så spelar Sibir Novosibirsk sin match en timme innan, och den kommer att pågå medans Avangard Omsk spelar, och jag tror man kommer ösa på direkt för en seger.

Speltips: 2 och jag investerar 3u // TT

This is the stats tab
This is the post tip