Björklöven tar emot Mora under fredagskvällen och efter 8-2 segern man tog i det senaste hemmamötet mot Mora så målas man upp som klara favoriter, ett favoritskap som blir lite väl klart.

Björklöven ligger på en femteplats i tabellen och hittills har man vunnit 21 av sina 33 spelade matcher.
Motståndet på slutet har varit tufft och det har bara blivit två segrar på de sju senaste matcherna, så det finns helt klart frågetecken om formen.

Man har ett av ligans bästa lag då det finns spets i form av Liss, Wiklund och Ottosson för att nämna några. Man har även en fin bredd då samtliga kedjor kan producera framåt, så visst har man bra segermöjligheter i matchen, men man blir lite väl övervärderade här då Mora inte är något uselt lag.

Mora ligger på en sjundeplats och hittills har man vunnit hälften av sina 36 spelade matcher.
Nu senast fick man se sig besegrade av bottenlaget Almtuna med 1-2 trots att man skapade mest lägen i matchen, men pucken ville inte in bakom en bra spelande Isak Johansson.
Inför denna matchen har man fått en veckas vila och då man innan dess spelade fem matcher på en vecka bör det ha gjort laget gott.

Man har gått ut med att Nils Thomasson lämnar laget och det är givetvis ett avbräck. Det finns dock riktigt fin spets i laget då man har Persson och Ljunggren i laget, och de ligger tvåa respektive trea i den totala poängligan. Man har även spelare som Bergkvist, Lavoie, Grewe och Wernblom, så det finns helt klart bra kvalitet i laget, och även om man blandar och ger så tycker jag att man blir alldeles för underskattade här.

Björklöven har visat klart mer än gästerna hittills men här målas man upp till solklara favoriter och det köper jag inte då Mora inte alls är något dåligt lag, och jag väljer att gå på bortaseger i matchen.

Speltips: 2 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip