I Umeå ska Björklöven ta emot Tingsryd, och här lär man kunna göra processen kort med gästerna.

Björklöven har varit makalöst bra denna säsongen och man har vunnit elva av sina tolv matcher.
Den enda förlusten kom borta mot Södertälje med 4-1 i en match man vann skotten med 30-42, men man mötte en för dagen riktigt bra Filip Gustavsson i Södertäljes kasse.

Nu senast kommer man från en 1-5 seger borta mot Väsby, och där vann man återigen skotten klart med klara 17-39.
Efter två okej perioder så kliver man ut som ett helt annat lag i början av tredje, och man går från 0-2 till 0-5. Sedan slår man av på takten, men segern blev väldigt enkel.

Truppen är riktig bra och man har spelare som Vesel, Hutchings, Crandall och Liss för att nämna några, men listan kan göras mycket mycket längre.

Tingsryd ligger på en niondeplats i tabellen efter att man plockat 17 poäng på tolv matcher.
Det är framförallt på hemmaplan man plockat sina flesta poäng då man vunnit fem av åtta matcher.

Nu är det dock bortaplan och där har man inte alls varit lika framgångsrika då man bara har tagit en seger på fyra matcher, och då blir det inte lätt att åka upp och möta serieledarna Björklöven här.
Man har även lite förkylningssymtom i truppen, så man har några spelare som
inte följt med upp till Umeå, vilket är ett klart minus.

Truppen är ganska svag och trots att man har en glödhet Rasmus Bengtsson samt en NHL spelare i David Gustafsson så är bredden långt ifrån dagens motståndare, och här lär man få problem över 60 minuter.

Björklöven har en helt annan kvalitet och bredd i truppen än Tingsryd, och här ska man ha en bra chans att ta en ny bekväm seger, vilket gör att jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 hcp -1,5 och jag investerar 3u // TT