Hockey-VM står för dörren och givetvis kommer undertecknad sitta som klistrad framför dumburken dessa högtidliga dagar. Årets tävling ser otroligt bra ut rent kvalitésmässigt och fredagen (samt tidig lördag) lockar med ett par fräcka lir som vi ska krita ner på trippeln. Sverige - USA är såklart den stora lockelsen. Nu kör vi!

Sverige - USA: Under 5,5 mål @ 1,74

Tävling: Hockey-VM
Plats: Ostravar aréna
Tid: 20:20


Vi kastar oss rakt in i hetluften. Sverige och USA är två av förhandsfavoriterna att vinna VM i år och tittar vi till trupperna är det inte svårt att förstå varför. Sam Hallam har fått med sig ett otroligt fint lag och de senaste veckorna har NHL-gubbar rasat in. Backsidan med Dahlin, Hedman och Karlsson håller skyhög klass och framåt finns inte mycket att klaga på heller. Kempe, Raymond och Eriksson-Ek kommer att finnas med och bidra, var så säkra. Möjligen har jag ett litet frågetecken kring målvaktsidan. Wild-duon Wallstedt-Gustavsson är bra men kanske inte crème de la crème-keeprar. Samuel Ersson är för mig också ett litet frågetecken.

USA å sin sida skickar till Europa en trupp där fronten kommer bäras av klassgubbar i form av Zegras, Gaudreau, Caufield, Nelson för att nämna några. Seth Jones är en fältherre som defensivt lär klocka massor med tid. Jag är ganska övertygad om att båda dessa sällskap hittas som bland de två främsta när grupp B i slutändan ska summeras. Varken Slovakien eller Tyskland ska ha musklerna för att kila sig in högre än något av dessa gäng.

Med allt detta sagt är jag överlag mer imponerad av USA:s front kontra Sveriges. Blickar vi mot backarna som lagen besitter är det en liten Tre Kronor-fördel. De kommer således ta ut varandra en aning så att säga. I en första fajt där disciplin och test av strukturer blir viktigt är det sällan att matcherna sticker iväg. Underspelet är i min bok givet i en strid som därutöver kan gå lite hursomhelst.


Tjeckien - Finland: Hemmaseger @ 2,55

Tävling: Hockey-VM
Plats: 02 Arena
Tid: 20:20

Det är dags för Tjeckien att kliva in till sitt hemma-VM. Prag står redo och O2 Arena lär koka under fredagskvällen. Har Finland kraften att redan första speldagen röra om i den tjeckiska grytan och förstöra festen är frågan. Jag tror faktiskt inte det! Lite motsägelsefullt kanske då Lejonen sett otroligt bra ut under våren samtidigt som Tjeckien inte alls kommit upp i tilltänk nivå.

Tittar vi till hemmanationen så ser målvakssidan jättebra ut. Mrázek, Vejmelka och Dostal är klass. Backar som Gudas och Rutta kommer få mycket tid på isen och längre fram är det tänkt att Kubalík, Palat och Kämpf ska bidra. Jag gillar också att vi kommer få se Tomásek i detta VM. FBK-gubben har allt vad som krävs för att bli en joker i tjeckernas lek.

Finland har fyllt på depåerna med Granlund, Puljujärvi och Puustinen från andra sidan pölen men i mångt och mycket ska de blåvita lita till det kollektiv av europeiska spelare som burit nationen den senaste tiden. Visst är finländarna bra och kommer finnas med i toppen och fajtas. I en första match mot ett stormande och lätt övertänt Tjeckien tror jag ändå inte att man lyckas lösa poäng. Ettan finns att köpa till priser bortom 2,50 i odds vilket i min bok är för högt. Klicka.


Storbritannien - Kanada: Över 7,5 mål @ 1,66

Tävling: Hockey-VM
Plats: 02 Arena
Tid: 12:20 (lördag)


Vi byter dag och ställer in oss på en målfest i Prag. Storbritannien målas upp som ett av mästerskapets sämsta lag och ser vi till spelare för spelare är det svårt att säga något om just detta. Liam Kirk har vi sett utföra bra saker i mästerskap tidigare och Ben O’Connor har fina defensiva uppsidor. Även keepern Ben Bowns har varit med förr. Överlag är det däremot alldeles för slätstruket och britterna är en slagpåse i gruppen.

Kanada å sin sida är på plats i Europa med ett starkt lag. Binnington finns tillgänglig mellan stolparna och Byram, Severson känns mycket spännande på backplats. Framåt är styrkan den bredd som vi synar. Cozens, Bedard, McCann med flera är riktigt bra gubbar som spelar och Kanada har i dagarna enkelt spelat bort både Österrike och Ungern i träningsmatcher på europeisk mark.

Det här blir en målfest vi ska få bekanta oss med och överspelet (7,5) tror jag faktiskt inte att vi behöver vara oroliga för att det ska missas. Jag gillar det och skickar in det som sista inslaget på trippeln.


Trippeln

Sverige - USA: Under 5,5 mål @ 1,74
Tjeckien - Finland: Hemmaseger @ 2,55
Storbritannien - Kanada: Över 7,5 mål @ 1,66


Totalt odds: 7,37


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.
This is the stats tab
This is the post tip