Boston Bruins tar emot Winnipeg Jets hemma i TD Garden under lördagskvällen och detta med nedsläpp runt klockan 21:00 svensk tid.

Boston kliver in i denna hemmamatch som favoriter och jag köper det. Hemmalaget har en tämligen god form då de radar upp sex segrar på deras sju senaste och ser vi till deras elva senaste har de bara förlorat två av dessa. Boston är just nu på en åttondeplats i tabellen och noteras för 48 poäng på 37 matcher med en målskillnad på 116-100. Som hemmalag har de lämnat tio av 21 framträdanden med full pott under ordinarie speltid och här tror jag att de bättrar på den statistiken ytterligare.

Winnipeg som gästar kommer närmast från förlust gånger två och båda dessa förluster är inkasserade på bortais. Först föll de med 4-3 borta mot Washington, då efter förlängning. Nu senast föll de alltså igen och då med 5-2 borta mot ett starkt Nashville. Nu ska Jets försöka bryta deras negativa trend och detta mot ett Boston som alltså gör det mycket bra för tillfället, så med det sagt ställer jag mig frågande till ifall de lyckas.

Senast Winnipeg var på besök här i TD Garden så vann hemmalaget med 5-4. Jag tror att Boston är bra nog för en ny seger här, mycket på grund av deras positiva trend vilket ger ett bra självförtroende inför hemmapubliken.

SPELTIPS
Boston vinner matchen (ordinarie speltid) och detta till 2.02 hos Betsson / Nordicbet .

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip