Torsdagen bjuder på en ångestladdad match mellan Brynäs och HV71, och här har jag en idé.

Brynäs förlorade sin senaste match mot Rögle med 6-3, och det var inget snack om att hemmalaget vann rättvist.
I matchen hade man dock 3-3 med bara sju minuter kvar att spela, men Rögle var det klart bättre laget då de växlade upp i den sista perioden.
Själva fick man bara iväg 14 skott på mål, och tre gjorda mål får man vara väldigt nöjda med.

Man ligger på en tolfteplats i tabellen och det är väldigt tight mellan plats 10-14, och varje poäng är viktig.
Formen är dock väldigt svag och kollar man på de tio senaste matcherna så har man bara vunnit två av dessa, och då har båda segrarna kommit mot nästjumbon Malmö.

I truppen så har man en del tveksamheter då Ersson, Andersen, Berglund, Scott och Rödin saknades senast, och det är otroligt tunga tapp. Här har man förhoppningar att de fyra förstnämnda är tillbaka, men det är inget som är bekräftat.

HV71 kommer från en 1-3 förlust mot Djurgården där man hade en 1-0 ledning efter den första perioden. Gästerna visade dock upp ett riktigt starkt powerplay då man gjorde två mål i spelformen, och sedan kom 1-3 målet i öppen kasse.

Formen är bra i laget och kollar man på de fem senaste matcherna så har man vunnit tre av dessa då man slagit vassa lag som Rögle och Örebro samt dagens motståndare Brynäs där man vann med 2-1 efter förlängning, och i matchen mot Brynäs var man det klart bättre laget.

På slutet har man värvat in spelare som Donovan, Ilomäki, Murray och Siikonen för att lyfta laget, något jag tycker de gjort, och nu gäller det bara att hålla jagande lag bakom sig.
I övrigt så har man vassa spelare i Sandberg, Martinsson, Bergström och Fröberg i truppen.

Brynäs har en del tveksamheter inför matchen och då man ställs mot ett HV71 som känns på uppgång så tror jag man får det svårt, och jag väljer att gå på bortaseger i matchen.

Speltips: 2 och jag investerar 1u // TT