Efter landslagsuppehållet smygstartar SHL med match mellan Brynäs och Malmö, en match som känns klart jämnare än vad oddsen antyder.

Brynäs har verkligen blandat imponerande resultat som 1-4 mot Luleå och 3-1 mot Skellefteå med bleka insatser med förluster mot just Malmö samt HV71.
Det positiva i matchen är att den spelas hemma i Monitor ERP Arena, och där har man varit starka med fem segrar på åtta matcher.
Förlusterna har även kommit mot bra motstånd i form av Rögle, Färjestad och Luleå, tre tuffa matcher.

Man har en del bra spelare i bland annat Sklenicka, Timashov och Johan Larsson, så kvalitet finns för att vinna. I mina ögon är man dock alldeles för ojämna, något som gör att man absolut kan ha problem med Malmö, och man blir alldeles för klara favoriter i matchen med tanke på det.

Malmö skuggar Brynäs i tabellen då man ligger elva. Man är två poäng bakom, men samtidigt har man spelat en match mindre.
En stor anledning till den klena tabellplaceringen är hemmaspelet då man faktiskt bara vunnit två matcher på tio försök, vilket är uselt.
Istället har man hittat ett vägvinnande spel på bortais där man vunnit 5/6, och det är bara mot Leksand man fått åka hem tomhänta.

Truppen tillhör inte en av de bättre i ligan och man förväntas sluta i nedre delen av tabellen. Det finns dock en del kvalitet vilket man visade när man slog Brynäs med 8-4 på hemmais tidigare under säsongen, och man har visat att man trivs som underdog på bortaplan.

Brynäs blir klara favoriter i matchen, men med tanke på hur ojämna man varit så är jag tveksam att man bara går ut och vinner matchen, och jag tror helt klart gästerna kan fixa poäng i matchen.

Speltips: X2 och jag investerar 1u.
This is the stats tab
This is the post tip