Det är dags för den absoluta sluttampen av grundserien i SHL där Brynäs och Växjö ställs mot varandra i ett oerhört hett möte. Det är en match där det står FRUKTANSVÄRT mycket på spel för båda lagen, speciellt Brynäs givetvis som slåss för att hålla sig kvar i SHL samtidigt som Växjö kämpar för att vinna grundserien. Jag tycker att ett pris på Växjö till 2.10 gånger pengarna är klart godkänt att spela här. Spelet hittas i skrivande stund hos Bethard , SpeedyBet och FastBet och insatsen värderar jag varken mer eller mindre till en medelinsats.

Brynäs, herregud vilken press som hänger över deras axlar just nu. Brynäs har tre poäng till Oskarshamn som ligger precis ovanför sträcket. Dessa två lag möts i den absolut sista matchen i SHL och det kan ju bli något av det mest gastkramande man sett någonsin. Verkligen synd att det inte kommer få vara någon publik på en sån otrolig tillställning. Det ska dock sägas att Brynäs MÅSTE ta minst en poäng i sina två kommande matcher för att kunna gå förbi Oskarshamn i den absolut sista omgången. Brynäs har nu alltså två hemmamatcher mot först Växjö och sedan hemma mot Färjestad där man MÅSTE ta minst en poäng för att hoppet ska leva, det borde ju kunna gå kan man tycka, men det är absolut inte säkert. Jag tror inte man kommer klara av det i denna matchen då det som sagt ligger en oerhört press på Brynäs axlar samtidigt som Växjö har väldigt mycket att spela för.

Växjö då? Ja, här finns det verkligen saker att spela för. Växjö har tre matcher mindre spelade än Rögle som leder serien. Växjö ligger endast två poäng bakom Rögle, det krävs dock tre pinnar för att gå om Rögle och vinna grundserien, det ska Växjö klara. Det här är deras bästa chans att klara av det, de övriga två matcherna Växjö har kvar är Frölunda borta samt Malmö borta, två matcher som helt klart är svårare att ta poäng i än Brynäs borta. Vinner Växjö denna under ordinarie tid så kan man dessutom sedan ta det lugnt i de två avslutande omgångarna och endast rikta tankarna mot det stundande slutspelet. Det är oerhört viktigt för Växjö att vinna denna matchen så man kan vila spelare sedan. Det är dessutom rejäl klasskillnad här, Växjö har dessutom en mycket fin form med fem segrar i sina sex senaste matcher. Detta vinner Växjö.

Lycka till vid rygg!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip