Buffalo Sabres - New York Rangers

Goalies: Ullmark (probable) vs Georgiev (confirmed)

Väldigt viktig match i natt för hemmalaget som gästas av NY Rangers. Detta slutspelsjagande Buffalo Sabres har verkligen en chans i år att ta sig till slutspel och därför är nattens match väldigt viktig för att hänga på racet!

Buffalo Sabres ligger på en femteplats i tuffa Atlantic Division, men laget har verkligen växt till ett stabilt och bra NHL lag. Jag tycker man håller väldigt hög klass och är jämna med många av slutspelskandidaterna vilket jag tycker är mycket roligt att se. Senast gjorde man en mycket bra match där man slog ett mycket bra NY Islanders på hemmais med 3-1. Laget stora målskytt Jeff Skinner gav hemmalaget ledningen i första perioden och även om Islanders hittade en kvittering så spelade Sabres smart hela matchen och var effektiva på de lägen man skapade. Jason Pominville och Johan Larsson gjorde var sitt mål i andra respektive tredje perioden vilket betydde två poäng för Sabres.

NY Rangers säsong kan man väl sammanfatta med en berg och dalbana. Man blandar fantastiska matcher med att vara totalt värdelösa och det är ständigt svårt att få grepp om laget. En sak som är säker är att man inte haft någon kontinuitet i spelet denna säsong vilket gör det svårt för Rangers att skapa vinstsviter. Man har nu 5 vinster på 10 matcher vilket summerar deras form rätt bra. Man vinner en och förlorar en match i snitt. Senast föll man med 4-3 efter full tid borta mot Winnipeg Jets. En tuff match där Rangers spelade helt okej och kunde lite gärna vunnit. Man inledde matchen svagt dock och Jets tog snabbt en 2-0 ledning i första perioden. Efter en stark andraperiod kom Rangers tillbaka till dödläge och man skaffade sig även sin första ledning direkt i tredje. Dock orkade man inte stå emot hela vägen och Jets stod för två snabba mål av Morrow och Copp. Trots en push av Rangers med utplockad målvakt hittade man ingen kvittering och Jets tog de två poängen.

Om vi tittar på nattens match så har vi Henrik Lundqvist på bänken. Georgiev som startar är en ung lovande målvakt men som är väldigt ojämn. Man har gjort några fantastiska matcher som t.ex seger mot Toronto där han räddade 50+ skott på sin födelsedag med att vara total värdelös och läcka in 8+ mål mot Carolina. Buffalo tycker jag såg riktigt stabila ut mot Islanders och med tanke på att man jagar slutspel och vet hur viktig nattens match är så tror jag deras vinstchanser här är väldigt höga. Jag kommer därför backa hemmaseger och spelar alltså

Match: Buffalo Sabres - NY Rangers