Buffalo Sabres - Winnipeg Jets

Goalies: Hutton (probable) vs Hellebuyck (probable)

Fullt ös i NHL och vi har massor med matcher ikväll igen, som sedan följs upp av två nattmatcher. Jag har valt att kika först och främst på topplaget Winnipeg Jets som har haft det kämpigt på slutet. Ikväll gästar man Buffalo Sabres.

Buffalo Sabres har verkligen växt denna säsong till ett stabilt NHL-lag. Efter att ha varit en slagpåse de senaste åren börjar lagens talanger etablera sig och när man dessutom gjort ett par lyckade trades så har man nu ett stabil NHL trupp. Laget befinner sig på en femte plats i Atlantic division men chansen på slutspel finns fortfarande där och är ett rimligt mål för laget. Man spelade likt de flesta lagen igår och vann hemma mot Detroit Red Wings. En seger med 3-1 mot ett svag Wings var enligt planerna och gjorde en stabil insats där främst Connor Sheary stack ut. Man hade en stabil insats av Linus Ullmark som varit riktigt bra den här säsongen vilket hjälpte laget flera gånger under perioder där Wings hade tryck.

Winnipeg Jets toppar fortfarande Central Divison och topplaget kommer vara en kandidat till Stanley Cup i år. Man hade dock på senare tid svajat lite i form och man har inlett denna korta roadtrip med två raka förluster. Senast igår där man föll med 5-2 mot Ottawa Senators vilket får ses som ett oväntat resultat. Förvisso så vilade man sin förstamålvakt Connor Hellebuyck men jag tror Jets underskattade Sens lite här och tog uppgiften lite för lätt. Som vanligt straffar detta sig i världens jämnaste liga och Senators vann mycket välförtjänt.

I natt avslutar alltså Winnipeg sin korta roadtrip och jag är övertygad över att man vill ha med sig en seger innan man ska hem och spela. Det var redan uträknat att Hellebuyck skulle spela denna matchen vilket ger laget en mer stabil målvakt. Detta borde vara en fördel mot Sabres Hutton som inte håller samma klass. Som sagt så tror jag Jets vill ha med sig en seger innan man återvänder hem och jag ser också Jets som det klart bättre laget. Motivationen bör ligga hos Jets att bryta den negativa trenden och lägger man där till att laget ska vara klassen bättre tycker jag nattens odds på Jets är bra. Denna ska ner mot 2.05 och jag spelar därför

Match: Buffalo Sabres - Winnipeg Jets
Spel: 2
Odds: 2.25
Insats: 4/7u
Bolag: Betsson , Nordicbet , Betsafe
Spelstopp: 21:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip