Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs

Goalies: Mrazek (confirmed) vs Andersen (probable)

I natt tar Carolina Hurricanes emot topplaget Toronto Maple Leafs och frågan är om Toronto kan bryta sin negativa trend mot ett annars ojämnt Canes?

Carolina Hurricanes säsong har varit upp och ner. Från att börjat säsongen i ett väldigt tempo och kört över varenda lag man mött till att knappt vinna en match till att börja spela mer jämn. Nej detta Carolina vet man aldrig vart man har. Laget är ändå 13-11-4 i år och befinner sig på en sjätteplats i metropolitan division. Det är jämnt mellan många lag där så hoppet om slutspel finns verkligen där. Dock är Canes ett alldeles för ojämnt lag för att kunna gå långt, men oj vad sevärt laget kan vara. Senast mot Anaheim Ducks visade man prov på sitt fina spel och vann med klara 4-1 på bortais. En bra vinst då Ducks brukar ha lätt för Canes och vann mot de för någon vecka sedan. Canes fick alltså revansch och frågan är om man kan ta med sig momentet hem i natt.

Toronto Maple Leafs är tillskillnad från Carolina ett otroligt stabilt och kvalitativt lag. Man har med Tavares i laget 2 topplinor i ligan och man dominerar de flesta laget sett till offensiv kvalité. Det enda Leafs saknar är en riktigt bra back till för att vara kompletta, men istället att skita i Nylander så signade man ett nytt kontrakt med honom. Med Nylander tillbaka har man enorm potenial offensivt men det kommer nog krävas ett par matcher till innan Nylander kommer in i NHL-tempot. Jag tycker inte han sett bra ut i de två matcherna han spelat hittills. Leafs har dessutom 2 raka förluster i ryggen och senast föll man klart med 6-3 borta mot Boston Bruins. En match man inte kom upp i nivå i. Bruins tog snabbt tag i taktpinnen och malde mer eller mindre ner Leafs som fick agera försvar större delen av matchen.

När vi går in på nattens möte är det säsongen andra match mellan lagen där Carolina vann det första mötet med klara 5-2. Annars brukar Leafs dominera Canes och har vunnit de 7/10 senaste mötena innan förlusten senast. Det som gör att jag väljer att tro rätt hårt på bortalaget här är bredden på truppen. Jag tycker Leafs är ett mycket mer komplett lag och man har en trupp som kan skapa saker i samtliga linor. Man gjorde en svag första match mot Bruins på sin 5 matcher långa roadtrip och jag räknar med att man är riktigt revanschsugna. Canes har defensiva brister som jag sagt flertalet gånger och jag tror inte man klarar av att hantera ett Leafs utan skador. Känns som Leafs kan få utdelning här och jag spelar därför

Match: Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs
Spel: 2
Odds: 2.30
Insats: 4/7u
Bolag: Betsson , Nordicbet , Betsafe
Spelstopp: 01:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip