Chicago Blackhawks - Colorado Avalanche

Goalies: Forsberg (confirmed) vs Varlamov (probable)

Chicago Blackhawks säsong är över och det tycker jag verkligen märks på laget. Man brinner inte i matcherna och som jag sagt flera gånger den senaste månaden ser lagets rutinerade spelare helt ointresserade ut. Man förlitar sig på att unga spelare som DeBrincat, Hayden, Hinostroza mfl ska vara hela och leverera. Inte ens mot rivalerna St Louis Blues kunde man stänga säcken, trots att dessa spelare levererade offensivt. Hawks hade en 2-0 ledning efter att DeBrincat dominerat med två snabba mål i första perioden, men som vanlig så föll laget ihop. Blues kom tillbaka i andra perioden men en viss DeBrincat var stekhet för hemmalaget och gjorde sitt hattrick vilket såg ut att ge hemmalaget 2 poäng. Men med den förlorarmentalitet laget går runt med just nu så hittade Blues väntat en kvittering sent och cann sedan efter övertid. Hawks kasserade därmed in sin tredje raka förlust och är nu 3-6-1 senaste 10 matcherna.

På andra sidan isen kommer Chicago gästas av divisionsrivalerna Colorado Avalanche. Tillskilland från Chicago är detta Colorado motsatsen och hela laget är energifyllt med hopp om slutspel. Nathan MacKinnon drar laget framåt med sin fantastiska hockey som han spelar just nu vilket vi fick se prov på senast när Colorado totalt krossade Detroit Red Wings på hemmais med 5-1. Colorado är enligt mig ett av de hetaste lagen i ligan just nu och nattens match måste vinnas för att försvara sin nuvarande slutspelsplats med lag som Dallas Stars och St Louis Blues 2-4 poäng efter.

Detta blir lagens tredje möte denna säsongen där vardera lag vunnit var sitt möte. Båda på hemmais. Dock tycker jag Colorado var det spelmässigt bättre laget senast när Hawks vann med 2-1 i en riktigt jämn match. Nej med tanke på Hawks usla moral, svaga försvar och målvaktsspel och att man ställs mot ett stekhett Colorado som jagar slutspel med spelare som Nathan MacKinnon i toppform tycker jag bolagen värderat fel här. Det är knappast SC-vinnarna Chicago Blackhawks från 2015 som man ställs mot och jag går på bortaseger här utan att blinka.

Nattens spel är alltså

Match: Chicago Blackhawks - Colorado Avalanche
Spel: 2 money line
Odds: 1.91
Insats: 4/7u
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 01:30

För fler spel

Twitter: @bethockeystick


Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip