Chicago Blackhawks - Colorado Avalanche

Goalies: Ward (probable) vs Varlamov (probable)

Divisionsmöte mellan två slutspelsjagande lag när sexan Colorado Avalanche gästar sjuan Chicago Blackhawks.

Chicago Blackhawks fina form fortsätter och laget vann senast igen mot Detroit Red Wings med 5-4 efter OT. Den match där man borde ha stängt igen tidigare då lagets hade en klar 4-1 ledning inför tredje perioden. Hawks melodi denna säsongen har varit att tappa ledningar och denna gång hände det igen och Detroit, för förövrigt var det klart spelförande laget fick rättvist utdelning i tredje perioden. 3 snabba mål av Larkin och Anthasiou x2 betydde att matchen gick till OT. Väl där var det igen överraskning att Patrick Kane fick det avgörande läget och han gjorde inget misstag. Hawks tog den viktiga extrapoängen och har nu vunnit 8/10 senaste matcherna.

Colorado Avalanche som inledde säsongen mycket bra hamnade i en formdipp efter jul och man rasade i tabellen. Laget har återhämtat sig någorlunda men är inte riktigt lika stabila som man var när firma Landeskog, Rantanen och superstjärnan MacKinnon öste in poäng. Senast gjorde man dock kanske säsongen bästa match då man slaktade topplaget och divisionskonkurrenten Winnipeg Jets med hela 7-1 på hemmais. En felfri match där Avs höll Jets på utsidan större delen av matchen och var effektiva när sina lägen kom.

I natt är det igen en väldigt viktig match då båda dessa lag står på 61 poäng vardera, Hawks med en match mer spelad. Det betyder att om Avs vinner i natt är man endast 2 poäng ifrån tredjeplatsen i divisionen. Sett till lagen styrka så tycker jag Colorado är det bättre laget, men Hawks form har varit bra inget snack. Dock gör Hawks enormt mycket misstag vilket visade sig återigen senast mot Wings och spelmässigt var man inte bra i den matchen. Avs kommer från en fruktansvärt stark insats och med den i ryggen ser jag laget som favoriter. Jag kommer därför backa bortalaget och nattens spel blir

Match: Chicago Blackhawks - Colorado Avalanche
Spel: 2
Odds: 2.45
Insats: 4/7u
Bolag: Betsson , Nordicbet , Betsafe
Spelstopp: 01:30

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip