Colorado Avalanche - Buffalo Sabres

Goalies: Varlamov (probable) vs Hutton (probable)

Colorado Avalanche måste verkligen visa vad man går för i natt efter en mycket tung förlust senast, inte bara i slutspelsracet, utan även första matchen utan lagkaptenen Gabriel Landeskog. Ikväll gästar Buffalo Sabres och frågan är om Colorado kan studsa tillbaka inne i sin hemmaborg?

Colorado Avalanche föll senast i mycket tung förlust mot divisionsrivalerna Dallas Stars med 4-0. En förlust som innebar att man tappade sin slutspelsplats för tillfället. Inte nog med att man förlorade en viktig match, utan man tappade även sin lagkapten Gabriel Landerskog som ådrog sig en skada som kommer hålla han borta 4-6 veckor. Matchen mot Stars var frustrerande för Avs som skapade en del bra chanser men Bishop spelade mycket stabilt och svarade på samtliga av Colorados 33 skott på mål.

Buffalo Sabres hopp om slutspel ser sämre och sämre ut. Man har hela 10 poäng upp till sista slutspelsplatsen vilket betyder att man behöver mycket hjälp för att ens ha chans på slutspel med endast 30 poäng kvar att spela om. Sabres har nu radat upp 3 raka förluster efter att man senast förlorat med 5-4 efter straffar mot Chicago Blackhawks. En väldigt rörig och svängig match där båda lagen visade upp uruselt försvarsspel. Sabres vände ett 0-2 underläge till ledning 3-2 och hade även 4-3 innan Hawks hittade en kvittering snabbt efter ledningsmålet. Matchen till straffar och det var rättvist att Chicago vann tillsatt då de var det bättre laget överlag.

I kväll tycker jag det finns goda chanser för Colorado. Mestadels för att man behöver vinna för att hänga på slutspelskampen. Utan Landeskog försvagas såklart superlinan med MacKinnon och Rantanen men nu är det upp till lagets andra linor att visa vad man kan. På hemmais är Colorado ett mycket svårslaget lag och med tanke på det svaga försvarsspel som Buffalo visade upp mot Chicago Blackhawks senast så tror jag matchbilden kommer passa Colorado perfekt.

Jag synar hemmaseger här och kvällens spel blir

Match: Colorado Avalanche - Buffalo Sabres
Spel: 1
Odds: 1.94
Insats: 3/7u
Bolag: LeoVegas , 888sport , Unibet
Spelstopp: 21:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip