Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins

Goalies: Bobrovsky (probable) vs Jarry (probable)

Columbus Blue Jackets har en tung period just nu då man är 3-5-2 senaste 10 matcherna och åkte senast på andra raka förlusten när man 2-1 föll mot Philadelphia Flyers. En match som jag på förhand trodde Jackets skulle kunna kontrollera och vinna, men man kom absolut inte upp i nivå och förlorade rättvist. Enligt mig borde man förlorat betydligt större då man var spelmässigt underlägsna hela matchen. I första perioden hade Flyers enormt mycket lägen och Jackets hade enbart flyt att man kom därifrån med 0-0. Flyers tog sedan ledningen i andra perioden men Jackets lyckades få in en sen kvittering och räddade en poäng. Flyers vann som sagt senare rättvist i övertiden.

Pittsburgh Penguins går som tåget just nu och man är riktigt bra för tillfället. Man spelade igår mot suveräna Toronto Maple Leafs där det blev vinst igen vilket blir lagets 4e raka seger. Penguins är nu 8-1-1 senaste 10 matcherna och målproduktionen är riktigt bra med 6 raka matcher där man gjort minst 3 mål. Matchen igår mot Leafs var en svängig sådan och båda lagen visade upp sina offensiva kvaliteter. En match som stod och vägde inför tredje men när O.Maatta satte ett backskott vägde momentet över till Penguins. Matchen avgjordes definitivt när B.Rust satte 5-3.

I natt är alltså Penguins B2B och det innebär att man kommer starta T.Jarry i mål. Detta är en väldigt offensiv matchup som historiskt sett levererat mycket mål inbördes. 4/5 senaste tävlingsmötena inbördes har gått över linan Ö5.5 mål och med tanke på Penguins målform i natt räknar jag med att man kan göra en del mål bakom Bobrovksy. Jackets på hemmais bör även kunna skapa mycket framåt och jag tycker det finns goda möjligheter till en ny målexplosion här. Jag spelar därför

Match: Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins
Spel: Över 5,5 mål