Coyotes (22-49-6) tar emot ett taggat Capitals (43-23-11), där superstjärnan Ovechkin för nionde gången i ordningen levererar in minst 50 mål på en säsong. Otroligt imponerande. Capitals laddar för sitt 14 slutspel över de 15 senaste säsongerna och det är ett starkt facit. Coyotes däremot är ett av NHLs sorgebarn. De har förlorat åtta matcher i rad och det verkar inte finnas något stopp för hur djupt laget kan droppa. De har ett tiotal skador i truppen, men det har känts håglöst över en lång tid. En liten, liten ljusglimt, trots förlusten mot Blackhawks senast var att Coyotes hämtade upp ett 1-3 underläge för att sedan få stryk i övertid. Det är som sagt det enda positiva de kunde ta med sig från den matchen och noteras bör att Blackhawks är ett nästan lika dåligt lag i år.

I den här outingen hemma mot Capitals kommer Ovechkin och Bäckströms mannar att vinna, men de är stora, stora favoriter moneyline. Jag tycker mig dock finna ett spelvärde i att det blir under 6.5 mål i matchen till goda 1,83 hos 888sport .

Värt att notera:

1. Capitals är 6-3-1 i sina 10 senaste matcher och har spelat bra generellt sett. I senaste matchen mot Golden Knights fick man stryk mot ett mer desperat lag som jagar slutspelsplats. Det är uppenbart att motivation slår klass i nuläget, MEN mot Coyotes som är desarmerat via skador och tröstlöst i botten, måste Capitals vinna. De kan inte spela så dåligt som Coyotes gjorde över en längre tid. De är 1-8-1 över sina 10 senaste matcher.

2. Coyotes har som sagt inget att spela för, utan de är parkerade i botten. Lite uppåt i de senaste två matcherna, men det hjälper inte här. Rebuilden är uppenbar och i matchen senast var det hela nio nya ansikten på isen. Det är tufft att få ihop ett bra, spelande lag då.

3. Även om Ovechkin är stekhet har Capitals inte gjort alltför många mål per match över de senaste 10 matcherna, utan deras snitt har varit ca 3 mål framåt. Coyotes har även de haft enorma problem att finna målet och de har ett snitt på ca 1,5 mål per match. Det bottnar i att det borde bli en low scoring game för alla parter. Visst; om Ovechkin klickar på alla cylindrar kan det bli många, många mål, men det känns inte så. Coyotes skall man slå, men "taggningen" kommer inte finnas där. Man sparkar ogärna på ett lag som redan ligger...

4. Capitals är också klara för sitt 14 slutspel över de 15 senaste säsongerna och det innebär att de är i ingenmansland just nu och jag är rätt övertygad om att de kommer vila ett par av sina bättre spelare, vilket i sin tur medför att spetsen framåt och bakåt kommer vara trubbig.

5. Capitals försöker alltjämt finna en stabilitet i målvaktsledet och det är inte helt hundra. Om vi ser till de lag som är slutspelsklara har Capitals en goalie saving percentage på .903 och det är den absolut sämsta statsen bland alla klara lag. Samsonov stod mot Vegas Golden Knights och landade på .867 och det kissar varmt i max tre sekunder.

Slutkommentaren är relativt enkel. Capitals borde vinna den här outingen. Coyotes har fullt upp med att ha ett habilt manskap på isbanan (många skador) och som sagt; deras säsong är over and out sedan lång tid tillbaka. Det är rebuild som gäller. Jag spelar på att det blir U 6,5 mål i matchen hos 888sport till oddset 1,83.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip