Dallas Stars - Pittsburgh Penguins

Goalies: Niemi (probable) vs Murray (probable)

Dallas fortsätter att visa varför man inte är ett lag som kommer gå till slutspel och man blev utklassade av Boston Bruins på hemmais senast. Bruins hade redan efter 6 min av matchen tagit en 2-0 ledning med två mål på 1 min. Bruins körde över Stars i första perioden men Stars hittade på något sätt energi i början av andra och kom tillbaka till 2-2. Dock svarade Bruins igen med snygga styrningmål och matchen var mer eller mindre körd efter andra perioden. Slutresultatet skrevs till 6-3 och Stars försvar var återigen under isen.

Pittsburgh Penguins har fått vila ut sig sedan vinsten mot Philadelphia Flyers med 4-2. Likt Stars har man inte spelat på tre dagar och Pens form är stabil med ett record på 6-1-3 senaste 10 matcherna. Man har två raka vinster och fortsätter ånga på stabila som man är men sin fina offensiv. Vinsten mot Flyers skedde i NHL outdoorclassic och det blir not skönt för Pens att spela på normal is igen där man kan få ut mest av sitt skickliga och snabba offensiva passningspel. Sidney Crosby fortsätter att imponera och leder sitt lag varje natt.

Nej i natt gästar alltså detta Pens detta usla Stars. Och med usla menar jag försvarsmässigt. Jag har oerhört svårt att se Stars kontrollera detta spelskickla Pens när man försvarar sig som man gör och gjort under en lång period. Tror på ny utskåpning här och kommer testa bortasegern. Ö5.5 mål funkar också.