Detroit Red Wings - Chicago Blackhawks

Goalies: Howard (probable) vs Ward (probable)

I natt har vi ett möte mellan ett formstarkt Chicago Blackhawks som gästar ett lite sämre Detroit Red Wings. Bolagen har målat upp matchen som 50/50, men jag är inte riktigt villig att hålla med om det.

Detroit Red Wings har varit en svagpåse denna säsong och laget har helt enkelt inte haft mycket rätt i sitt spel. Man har fått kämpa hårt med dina unga spelare men det märks att det saknas några pusselbitar efter spelare som Zetterberg. Den enda storspelande spelaren är unga Dylan Larkin som har en okej säsong och vår svenska Gustav Nyqvist sköter sig relativt bra också. I övrigt har man haft enormt dålig poängskörd från andralinan och neråt vilket gör ekvationen enkel. Laget ligger på en sjundeplats i Atlantic division och Wings får sikta in sig på nästa säsong. Man har två raka förluster efter att man senast föll mot Philadelphia Flyers med 3-1 på hemmais. En svag insats vilket mer eller mindre är standard.

Chicago Blackhawks har varit lite i samma sits som Wings denna säsong, men tillskillnad från Wings så har Hawks verkligen vaknat till liv igen efter jul och nu spelar man som ett lag som är villig att slåss om slutspel, även om det blir en tuff uppgift. Hawks har vunnit 8/10 senaste matcherna och senast deltog man in säsongen kanske absolut sjukaste matcher alla kategorier. Matchen mot Ottawa Senators slutade 8-7 tillslut och efter första perioden hade båda lagen gjort minst 4 mål var och Hawks hade en 5-4 ledning in till periodpaus. Det var som man spelade utan målvakter och både Delia och Nilsson blev utbytta i första perioden. Målkalaset fortsatt men det var Hawks som gick segrande ur striden efter att bland annat DeBrincat stått för ett hattrick och Patrick Kane utökat sin poängsvit till hela 23 matcher.

Om vi nu går in på nattens möte så har bolagen bedömt det som 50/50. Detta är helt helt enligt mig då Hawks ska vara klara favoriter. Wings är ett svagt lag som inte har många matcher där man för spelet. Även om laget spelar på hemmais så för man sällan matcherna. Hawks har vaknat och har fin form och har fortfarande chans på slutspel. Man har sina bästa spelare i toppform och har dessutom haft lätt för Wings genom åren. Sett till försvaret så har lagen rätt likvärdigt dåligt och det är mycket möjligt att vi får ett nytt målkalas. Dock är oddsen på Ö6.5 mål väldigt låga och jag finner mycket mer värde på bortaseger här som liten underdog.

Nattens spel blir därför

Match: Detroit Red Wings - Chicago Blackhawks
Spel: 2
Odds: 2.65
Insats: 4/7u
Bolag: bet365
Spelstopp: 01:30

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip