Djurgården tar emot Linköping på Hovet i Stockholm och här är siktet inställt på snabb revansch efter förlusten mot tabelljumbon tidigare i veckan.

Bortalaget LHC noteras för tre raka vinster. Linköping är just nu på play in-plats till slutspelet, det vi vanligtvis kallar åttondelsfinal. Östgötarna har 23 poäng på kontot efter 19 matcher och noteras för en målskillnad på 41-55. Ser vi till spelet på bortais så har LHC en seger under ordinarie speltid, fem förluster. Totalt har de vunnit fyra av tio bortamatcher och alltså förlorat resterande sex.
Som bortalag har de en målskillnad på 23-31, vilket ger ett snitt på 3,1 baklängesmål per match.

Djurgården ställdes i omstarten tidigare i veckan mot Timrå. Tabelljumbon gick då och vann på Hovet och det genom en 5-2-seger. Innan uppehållet föll DIF med hela 7-0(!) borta mot Luleå Hockey, så teorin jag får inför kvällens tillställning är att Falks lag bör vara ruskigt revanschsugna.
Timrå-förlusten sved ju såklart, så även den mot Luleå. Nu väntar LHC på Hovet och detta LHC har bra form, men frågan är om de kan stå emot ett Djurgården som börjar spela med kniven mot strupen i ett tidigt skede av säsongen?

Hemmalaget har många offensivt duktiga pjäser. En är Rhett Rakhshani.
Rakhshani hade goda chanser mot Timrå senast, men hade då mycket stolpe ut - där han bland annat brände en straff.

SPELTIPS
Rakhshani gör poäng ikväll, det finns till dubbelt upp hos Unibet och det oddset hugger jag på!

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip