Djurgården har stora problem mot speciellt ett lag i SHL och det är Luleå säger iallafall alla journalister och sånt. Jag tycker dock inte att man bara ska kolla på resultaten utan även matcherna och statsen. Jag tror inte Djurgården kommer ha något svårare mot Luleå än vad andra lag skulle ha, jag kommer spela Djurgården att vinna matchen till 1.92 hos Coolbet med en flatinsats.

Djurgården har som sagt förlorat två av två mot Luleå denna säsongen. Den första matchen som man förlorade var på bortais när man föll med 2-1 efter straffar efter att matchen har varit helt jämn över 65 minuter, det ser jag som starkt på bortais. Sedan förlorade man hemma med exakt samma resultat 2-1 efter straffar. Den matchen så körde Djurgården över Luleå, man skotten på mål med 46-23 och utanför mål med 17-5, alltså totalt 63-28 i skott. Det kanske inte blir en sån stor skottkross idag, men jag ser ändå Djurgården som klara klara favoriter och med den formen man har så bör man slå Luleå. Dessutom eftersom man just förlorat två matcher mot dem denna säsong så bör revanschlustan vara riktigt stor.

På hemmais har Djurgården tre segrar på sina fyra senaste matcher, så hemmaformen är inget att klaga på. Luleå har haft ett tufft spelschema den senaste tiden och dessutom förlorat de flesta bortamatcherna dem har spelat.

Precis som Djurgården så är Luleå svaga i specialteams, det tycker jag bara är en fördel för Djurgården då dem är klart bättre i spelet fem mot fem. Det skiljer sju placeringar mellan lagen i serien och det tycker jag att det ska göra. Djurgården är klart bättre och ska ta tre poäng här idag!

Match: Djurgården - Luleå
Spel: Djurgården
Odds: 1.92
Insats: Flat
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip