Dags för sista omgången av SHLs grundserie 2018/2019, ÄNTLIGEN säger jag bara. Det ska bli oerhört skönt och kul att slutspelet äntligen börjar! Det blir ett mycket ovanligt spel från min sida i matchen mellan Färjestad och Djurgården då jag bestämt mig för att spela krysset till 4.25, men om varför senare i reken. Spelas i vanlig ordning med flatinsats och bolaget är bet365 .

Detta spel kommer till 80% baseras på tabelläget som råder. Så vi börjar där, Färjestad leder serien efter segern mot Luleå hemma senast. Just nu har Färjestad 100 poäng samtidigt som tvåan Luleå har 98 poäng. Färjestad har klart bättre målskillnad än Luleå, så detta innebär att Färjestad vid ett oavgjort resultat kommer behålla serieledningen och således ha bästa tänkbara väg till SM-guldet senare i vår.

Djurgården är i mer eller mindre samma läge som Färjestad, bara en annan placering. Djurgården ligger för tillfället fyra i tabellen och kan inte komma bättre än så. Risken finns dock att man skulle kunna hamna på en femteplats om Växjö vinner samtidigt som Djurgården blir utan poäng. Tar Djurgården en poäng så kommer man behålla sin fjärdeplats som är viktig med tanke på hemmaisfördelen i stundande kvartsfinal.

Med andra ord finns det ingen vettig anledning för dessa två lag att inte spela oavgjort. Inget av lagen bör vilja riskera att tappa sina nuvarande positioner. Till en början kommer kanske matchen bli svängig, men om det är jämnt fram mot slutet så ser jag inte att något av lagen skulle gå för att vinna matchen till 100% då detta är väldigt onödigt.

Utöver tabellen så är det givetvis även troligt att denna matchen skulle kunna sluta med ett kryss då lagen är rätt jämna. Det är ingen stor klasskillnad mellan dessa lag, så ett kryss är rätt troligt, och som tabellen ser ut just nu är ett kryss mycket troligt. Att krysset betalar 4.35 med dessa förutsättningar kan jag inte riktigt förstå. I min bok är det ett givet spel.

Match: Färjestad - Djurgården
Spel: X
Odds: 4.35
Insats: Flat
Bolag: bet365
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip