Deg in på Färjestad då de senast uppträdde hemma i och med 4-3 mot Karlskrona.
1,85 då - 1,85 nu. Även om jag den här gången byter spelform. Och även om jag, ska erkännas, inte trodde att det skulle bli så tight som det blev mot KHK. Vilket nu i efterhand iof är rätt ointressant.

Hur som helst.
Färjestad v Leksand Ö 4,5 kassar.
I det förra mötet i Karlstad så vann hemmalaget med 5-3 så det är inte direkt någon utopi att 4,5-linan traskas över på nytt. Kanske ett ännu bättre läge nu än då när Leksand bara har ett enda läge att växla in för att nå i kapp Örebro - dvs att skyffla in trepoängare.
Vilket ska sägas inte är det enklaste på bortaplan med tanke på att de i de SJU senaste matcherna har släppt in minst tre mål i varje match. Vilket för det här spelet är mer än bra, ska tilläggas.
Ett Färjestad som växlat upp nu när de fått tillbaka sina tidigare nedbäddade och skadade spelare har såklart även dem alla möjligheter i världen att göra tre mål på dalmasarna. Eller, för att vara ärlig, MINST tre mål. Linköping visade ju om inte annat senast uppe i Leksand hur ihåligt knätofsarna är i sina sämsta stunder.

Såg Färjestad mot Örebro i tisdags. 0-1 då. Målsnålt i en match där hemmalaget inte ville bjuda på mycket bakåt medan de med massa offensiva skador inte mäktade mer än ... ja, noll mål. Därav det resultatet.
Men så som Färjestad ställer upp så har de tre linor som kan trycka ned vilket lag som helst i egen zon och skapa tryck, vilket är få förunnat.

11. Nygård, Joakim
61. Ryno, Johan
16. Johansson, Alexander

22. Åslund, Per
20. Eriksson Ek, Joel
44. Gulas, Milan

10. Nilsson, Marcus
58. Gustafsson, Anton
12. Thorell, Gustaf

Den fjärde med Jämtin i spetsen har andra uppdrag så inte så relevant att nämna.
Hur som helst alla möjligheter att sätta dit Leksand på, återigen, minst tre kassar i röven.

Men Leksand sprattlar till lite då och då. Och nu när Färjestad saknar sin defensivt väldigt viktiga pjäs Tollefsen så ökar såklart knäckehäxornas chanser till fler klara målchanser än i normala fall.

Har bortalaget en sämre dag, då kan Färjestad lösa det här på egen hand.
Även om jag tror att de lyfter sig nu när det vankas "derby", på hockeyspråk.

4-2 i öppen kasse?

This is the stats tab
This is the post tip