Frölunda och Skellefteå möter varandra i ett hett möte under lördagen. Ett Frölunda som levererat den senaste tiden med guld i CHL samt två raka segrar i SHL. Ett Skellefteå som jagar sin form som man hade för några omgångar sedan. Frölunda ligger för tillfället tre poäng före Skellefteå, så oerhört viktiga poäng står på spel. Jag tror på en fartfylld match som även kan generera en hel del mål. Över 4.5 mål betalar 1.71 hos Nordicbet , Betsafe och Betsson , den spelar jag med en flatinsats.

Frölunda har spelat otroligt målrika matcher den senaste tiden. Offensiven är ruggigt vass samtidigt som defensiven verkligen har mer att önska. Frölundas målsnitt i sina åtta senast matcher ligger på exakt sex mål under ordinarie tid. Ett makalöst högt målsnitt, som givetvis inte kommer fortsätta över tid, men tydligt att Frölunda spelar väldigt mycket målrika matcher för stunden.

Dagens motståndare Skellefteå har också haft relativt målrika matcher på slutet. I sin senaste match ledde man med 3-0 mot Mora för att sedan tappa till 3-3 och falla på övertid. Detta var alltså hemma mot Mora, otroligt tung förlust för Skellefteå som nu måste försöka hitta tillbaka.

Lördagsmatch i Scandinavium betyder alltid fest, och speciellt mot Skellefteå där det helt klart finns en lite extra kittlande känsla. Detta blir dessutom det fjärde och kanske sista mötet mellan lagen denna säsong, så lite extra nerv finns det givetvis. Det första mötet slutade 2-2 där Frölunda vann på övertid. Nästa möte vann Skellefteå med 3-2 och nu senast vann Frölunda med 5-3. Gemensam nämnare för samtliga matcher är att bortalaget alltid vunnit hittills. Ett totalt målsnitt på 5.66 mål per match bådar också gott inför mötet om man tänker på vårt spel.

Vi vet dessutom att båda dessa lagen har ett makalöst bra powerplay när det stämmer. Frölunda har inte riktigt lyckats med sitt PP denna säsong. Skellefteås siffror är bättre i den spelformen. Men tittar vi på BP är det Frölunda som är klart bättre. Just i specialteams är det jämnt skägg. Jag tror vi kommer få se en hel del specialteams i denna heta match, det gynnar givetvis vårt spel.

Match:Frölunda - Skellefteå
Spel: Över 4.5
Odds: 1.71
Insats: Flat
Bolag: Nordicbet , Betsson , Betsafe
Spelstopp: 15.15

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip