Den andra matchen i finalserien mellan HV71 och Björklöven går av stapeln under måndagen, och här ska hemmalaget ses med bra möjligheter att plocka en ny seger.

HV71 har varit i en klass för sig under säsongen då man vann grundserien, och i slutspelet har även framgångarna fortsatt.
Efter kvartsfinalserien mot Västervik där man vann med 4-1 i matcher så var det Karlskoga som stod för motståndet i semifinalen, och där visade man klass och vann med 4-0 i matcher.
Just att man inte behövt spela så många matcher under slutspelet bör ha gjort gott, något man också såg senast då man klev ut och vann klart med hela 6-1, och man hade 3-0 redan efter elva minuter.

Nu väntar en ny match i Husqvarna Garden och där har man tio raka segrar, och även om den senaste förlusten på hemmaplan kom mot just Björklöven så är det andra förutsättningar nu.
Viktiga backen Emil Andrae är skadad och kommer inte till spel, och det är ett tungt avbräck då han varit ruggigt bra under säsongen.
Truppen håller dock en grymt bra klass med spelare som Billins, Kelleher, Forsberg, Powell och Vesel för att nämna några, så även om han saknas så finns det en väldigt bra bredd i laget, och med tanke på vad man visat upp i slutspelet så bör en ny bekväm seger vänta.

Björklöven har haft en klart tuffare resa till denna finalserie då man bland annat i semifinalen fick gå en stenhård kamp mot Modo som gick till sju matcher, och det var starkt att vända 2-3 till 4-3 i matcher.
Mot HV71 kunde man dock inte alls utmana senast då det blev förlust med klara 6-1, och den tuffa matchserien mot Modo kan komma att visa sig ha stor påverkan då man spelat tre matcher mer än hemmalaget i slutspelet.

Laget är starkt då man har en del skickliga spelare i Ottosson, Liss, Gropp, Wiklund och Hutchings. Jämför man med HV71 så skiljer det dock en hel del i kvalitet då man varken har samma spets eller bredd i laget, något jag tror även visar sig i denna matchen.

HV71 är ligans klart bästa lag och även om Björklöven är bra så är man inte alls på samma nivå som hemmalaget, något vi fick se senast, och jag tror att gästerna återigen får lämna isen som förlorare.

Speltips: 1 hcp -1,5 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip