Det är dags för match mellan HV71 och Bryns, det ena laget ligger i botten och harvar och det är just det laget vi ska spela på. En HV71-seger under ordinarie tid betalar i detta nu 1.90 gånger pengarna hos Nordicbet & Betsafe , den spelar vi i vanlig ordning med en flatinsats.

HV71 ligger i botten, sju inspelade poäng i sina nio inledande matcher är alldeles, alldeles för dåligt givetvis. Dock har HV71 förtjänat klart mer än vad poängen har visat. Man har fått för knaper utdelning med tanke på hur man spelat anser jag. HV71 har i flera matcher varit det bättre laget, men inte lyckats vinna. Det har verkligen inte haft att göra med målskyttet, målskyttet har varit mycket bra för HV71. Det stora problemet är att man läcker in alldeles för mycket mål bakåt. Det är verkligen under all kritik hur försvarsspelet varit såhär långt.

Det är tur idag att man möter just Brynäs, Brynäs har visserligen gjort 20 kassar men det är lite i överkant mot vad man har förtjänat. HV71 bör verkligen slå Brynäs i denna matchen, det är dessutom en makalöst viktig match för HV71, man måste verkligen få igång poängproduktionen nu och det går inte att få ett bättre läge att göra det än mot just Brynäs.

Brynäs kommer till matchen med en 5-1-torsk i ryggen mot Växjö. Det är skönt att Brynäs äntligen åkte på pumpen rejält för man har verkligen inte varit bra i inledningen av SHL. Man har visserligen tagit tolv poäng i sina åtta inledande matcher, men det är verkligen i överkant, man har absolut inte förtjänat så mycket poäng om vi ska kolla på den underliggande statistiken. Kollar man på den så ser man att Brynäs har varit så sjukt dåliga denna säsongen. Man släpper till mycket lägen och kommer inte till speciellt mycket farligheter själva.

Jag kan inte se hur man ska orka stå upp mot ett hyperladdat HV71 här. Nu krigar vi in tre poäng till Jönköping!

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip